ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/10/2016 06:06 EEST | Updated 20/10/2016 06:06 EEST

Γιούνκερ, Ολάντ, Σουλτς βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Francois Lenoir / Reuters
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras arrives at a European Union leaders extraordinary summit on the migrant crisis, in Brussels, Belgium September 23, 2015. European Union leaders meet for an extraordinary summit dedicated to tackling the arrival of hundreds of thousands of migrants and refugees from the Middle East, Africa and Asia on Europe's shores. REUTERS/Francois Lenoir

Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό καθώς και η ανάγκη για την επίτευξη ομοφωνίας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ θα αποτελέσουν το πρώτο θέμα της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες όπου θα έχει σειρά επαφών στο περιθώριο της Συνόδου και η πρώτη συνάντηση ήταν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στις επαφές του πρωθυπουργού αναμένεται να κυριαρχήσουν θέματα σχετικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Στις 16:00, ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί «Ανταλλαγή απόψεων των Ηγετών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σούλτς». Ακολουθεί, στις 17:30, η «Οικογενειακή Φωτογραφία» και στις 17:45 θα συνέλθει η πρώτη συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις 20:00 θα δοθεί δείπνο εργασίας.

Αύριο, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 9:15, στις 9:30 θα έχει διμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η δεύτερη συνεδρία των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνέλθει στις 10:00.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post