ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/06/2017 06:41 EEST | Updated 27/06/2017 09:29 EEST

Νέες προτάσεις από τον Τσίπρα για άρση του αδιεξόδου. Συνεδριάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

eurokinissi

Νέες προτάσεις από πλευράς της κυβέρνησης για άρση του αδιεξόδου και διακοπή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ζητά την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού οργάνου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη ενώ όπως είπε οι προτάσεις θα εξεταστούν από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΟΕ-ΟΤΑ «και τις επόμενες ώρες θα απαντήσουμε».

Το κλίμα πάντως στη συνάντηση φαίνεται πως ήταν θετικό και φαίνεται να υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία πως βρέθηκε λύση.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης:

1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.