«Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο» λέει ο Τραμπ και 1 στους 2 Αμερικανούς γελάει

Μόλις πριν μερικές ώρες είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια κατά Αφροαμερικανών.
ASSOCIATED PRESS

Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ χαρακτηρίζουν ”ρατσιστή” τον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, τη ομιλία του οποίου μποϊκοτάρισαν οι Αφροαμερικανοί βουλευτές της Βιρτζίνια.

Η δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Κουίνιπια αυτή διενεργήθηκε από την περασμένη Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, ενώ από το Σάββατο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πολλαπλασίασε τις φραστικές επιθέσεις του εναντίον ενός Αφροαμερικανού βουλευτή, χαρακτηρίζοντας την περιφέρειά του, τη Βαλτιμόρη, ”αηδιαστικό μέρος γεμάτο με αρουραίους”.

Το 51% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αυτή θεωρεί ότι ο Τραμπ είναι ρατσιστής. Το ποσοστό διαφέρει, ανάλογα με τη φυλή: στους λευκούς, αυτήν την άποψη εκφράζει το 46%, στους λατίνους το 55% και στους μαύρους το 80%.

″Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο”, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος, πριν φύγει για τη Βιρτζίνια για να παραστεί στους εορτασμούς για τα 400 χρόνια από την κοινοβουλευτική συνέλευση του Τζέιμσταουν, την πρώτη μόνιμη βρετανική αποικία σε αμερικανικό έδαφος.

Ένας Δημοκρατικός βουλευτής του τοπικού Κογκρέσου, ο Ιμπραχίμ Σαμίρα, διέκοψε για λίγα λεπτά την ομιλία του Τραμπ, υψώνοντας πλακάρτ με συνθήματα όπως ”Απέλασε το μίσος”, ”Γύρνα στη διαφθορά σου” και ”Επανένωσε την οικογένειά μου”.

″Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο κήρυκας του λόγου του μίσους και της τοξικής πολιτικής, προσκλήθηκε στη γιορτή των δημοκρατικών αξιών, τις οποίες ούτε καν συμμερίζεται”, εξήγησε στον λογαριασμό του στο Twitter ο νεαρός βουλευτής, που είναι γιος Παλαιστίνιων προσφύγων.

Ένα μέρος του κοινού αποδοκίμασε τον Σαμίρα, ο οποίος απομακρύνθηκε από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας. Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε την ομιλία του, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο επεισόδιο αυτό.

Δημοφιλή