Είναι οριστικό: Διαδικτυακά το ΦΚΘ - Ματαιώνονται και οι προβολές στο Ολύμπιον

Μετά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. Στο online 61ο Φεστιβάλ, οι θεάσεις ανά ταινία θα αυξηθούν κατά 40%.
Ολύμπιον
Ολύμπιον
MotionTeam

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου. Παράλληλα, ματαιώνονται και οι τρέχουσες προβολές στον κινηματογράφο Ολύμπιον.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τις κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα και με τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΠΟΑ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΦΚΘ.

«Με αίσθημα ευθύνης και με κύριο μέλημα την ασφάλεια των εργαζομένων και των θεατών» το Φεστιβάλ ενεργοποιεί το εναλλακτικό σενάριο που είχε -εγκαίρως- εκπονήσει γι’ αυτή την περίπτωση, ενώ το σύνθημα «Σινεμά με κάθε τρόπο» ήταν και παραμένει σε ισχύ: «Περισσότερες από 170 ταινίες από όλο τον κόσμο θα μας φέρουν κοντά στο σινεμά, με κάθε τρόπο».

Στο online 61ο Φεστιβάλ, οι θεάσεις ανά ταινία θα αυξηθούν κατά 40%, ώστε περισσότεροι θεατές σε όλη την Ελλάδα να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγαπημένες ταινίες που μας εμπιστεύτηκαν δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες διοργάνωσης του διαδικτυακού 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα ισχύσουν όλες ανεξαιρέτως οι συμβάσεις των εργαζομένων - τόσο αυτές που έχουν ήδη ξεκινήσει, όσο και εκείνες που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

Σινεμά με κάθε τρόπο
Σινεμά με κάθε τρόπο

Το καλοκαίρι του 2021 και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Το ΦΚΘ ανακοίνωσε επίσης, ότι θα επεκτείνει τις καλοκαιρινές προβολές summertiff και θα οργανώσει μια εβδομάδα προβολών το καλοκαίρι του 2021, παρουσιάζοντας ταινίες της 61ης διοργάνωσης, με έμφαση φυσικά στον ελληνικό κινηματογράφο.

«Ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι καλύτερη και οι δυνατότητές μας πληρέστερες, ώστε να φιλοξενήσουμε τους συντελεστές των ταινιών και, χωρίς αποστάσεις, να γιορτάσουμε τον ελληνικό κινηματογράφο όπως του αξίζει».

Παράλληλα έχουν πέσει στο τραπέζι ήδη εναλλακτικά σενάρια για την διεξαγωγή του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς επανεξετάζονται τόσο ο τρόπος διεξαγωγής του, όσο και τις ημερομηνίες του.

Δημοφιλή