ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/10/2018 10:08 EEST

Εισβολή στη Βουλή: Ήπιε τον… Βόσπορο και πέρασε 33 κόκκινα σε 20 λεπτά

Eurokinissi

Αδύνατο στάθηκε για τους αστυνομικούς να σταματήσουν τη φρενήρη πορεία του 59χρονου, ο οποίος εισέβαλε στη Βουλή με το αυτοκίνητό του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας παραβίασε, μέσα σε διάστημα περίπου 20 λεπτών, συνολικά 33 φορές το κόκκινο από την Αττική Οδό, στο ύψος του Αμαρουσίου, μέχρι το Σύνταγμα.

Οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι είναι μεθυσμένος είναι οι υπάλληλοι του σταθμού διοδίων. Ο 59χρονος είχε εισέλθει με το αυτοκίνητό του, μάρκας Fiat, λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα στην Αττική Οδό από τον περιφερειακό δρόμο του Αιγάλεω. Στο δρόμο έκανε ελιγμούς και μάλιστα παρέσυρε αρκετά πλαστικά διαχωριστικά. Το πρώτο περιπολικό άρχισε να τον ακολουθεί εντός της Αττικής Οδού, προσπαθώντας με σειρήνες να τον κάνει να σταματήσει. Εκείνος όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και βγήκε στην έξοδο της λεωφόρου Κηφισίας.

Εκεί έφτασαν μηχανές και οχήματα της Άμεσης Δράσης, τα οποία σχεδόν τον περικύκλωσαν. Στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη ξήλωσε κολονάκια από το πεζοδρόμιο. Ωστόσο, ούτε αυτό τον πτόησε. Το αποκορύφωμα της ξέφρενης πορείας του ήρθε όταν φτάνοντας στο ύψος της πλαϊνής εισόδου της Βουλής, έστριψε απότομα αριστερά, έσπασε τη μπάρα του προαυλίου και εισέβαλε στο εσωτερικό. Το αυτοκίνητο έφτασε μέχρι και λίγα μέτρα μακριά από τα σκαλιά της εισόδου του κτιρίου. Εκεί οι αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχολίασε για το περιστατικό: «Αυτό που εμπνέει ανησυχία είναι ότι η μπάρα για τα αυτοκίνητα στην είσοδο της Βουλής παραβιάζεται εύκολα. Εκεί πρέπει να τοποθετηθούν τα λεγόμενα ‘αναδυόμενα κολωνάκια’, τα οποία υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες πρεσβείες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σηκώνονται, προκειμένου να μη μπορεί κάποιο όχημα να εισβάλει στο προαύλιο. Και αυτό το μέτρο δεν πρέπει να εφαρμοστεί για τους μεθυσμένους οδηγούς αλλά για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής απειλής. Γιατί κανείς δεν ξέρει όταν κάποιος εισέρχεται με αυτόν τον τρόπο στο κοινοβούλιο τι σκοπούς έχει».