ΔΙΕΘΝΕΣ
11/10/2019 15:24 EEST

Έκλεισε το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη βορειοανατολική Συρία

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και αναμένεται να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη.

GIUSEPPE CACACE via Getty Images

Με τα περισσότερα μέλη του προσωπικού να φεύγουν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας που προηγήθηκαν, το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη βορειοανατολική Συρία αναγκάστηκε να κλείσει, σύμφωνα με ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF).

«Το νοσοκομείο της Ταλ Άμπιαντ, που υποστηριζόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, είναι πλέον κλειστό, επειδή οι περισσότεροι εργαζόμενοί του έφυγαν με τις οικογένειές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση.

«Με τις υγειονομικές υπηρεσίες ήδη να δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του πληθυσμού, οι εκτοπισμοί και οι τραυματισμοί που προκαλούνται από τις συγκρούσεις είναι πιθανό να προσθέσουν επιπλέον πίεση στους ήδη περιορισμένους πόρους των νοσοκομείων», τόνισε ο Ρόμπερτ Όνους της αρμόδιος των MSF για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων στη Συρία.

Οι ομάδες των ΓΧΣ πάντως παραμένουν ενεργοί και έτοιμοι να συνεισφέρουν σε ολόκληρη τη βορειοανατολική Συρία.

Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10 άμαχοι, 29 Κούρδοι αντάρτες, αλλά και τουλάχιστον 6 στρατιώτες από τις τουρκικές δυνάμεις που πλαισιώνονται από συριακά στρατεύματα. Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και αναμένεται να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη.

Sponsored Post