Εκλογές ΗΠΑ: Μια έδρα πιο κοντά για την πλειοψηφία στην Γερουσία οι Δημοκρατικοί μετά την Αριζόνα

Από 49 έδρες έχουν τα Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στο Σώμα. Όλα παίζονται σε αυτή τη φάση στην Νεβάδα όπου οι υποψήφιοι έχουν 800 ψήφους διαφορά (48,5% και 48,4%).
Μαρκ Κέλι, Γερουσιαστής της Αριζόνα
Μαρκ Κέλι, Γερουσιαστής της Αριζόνα
via Associated Press

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Μαρκ Κέλι επανεκλέγει Γερουσιαστής στην Αριζόνα κερδίζοντας τον Ρεπουμμπλικάνο, Μπλέικ Μάστερς φέρνοντας κατά μια έδρα πιο κοντά το κόμμα του στην απαιτούμενη πλειοψηφία στην αμφίρροπη μάχη που δίνεται για τον έλεγχο της Γερουσίας, στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Η νίκη του Κέλι, πρώην αστροναύτη του οποίου η σύζυγος Γκάμπι Γκιφορντς επέζησε από απόπειρα δολοφονίας όταν ήταν βουλευτής σήμαινε ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν αυτή την στιγμή εξασφαλίσει από 49 έδρες στην Γερουσία. Η πλειοψηφία απαιτεί 51 έδρες.

Έτσι, μετά την ανακήρυξη νικητή στην Αριζόνα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πλέον στην Νεβάδα όπου συνεχίζεται η καταμέτρηση με τους υποψηφίους των δύο κομμάτων να συγκεντρώνουν 48,5% και 48,4%.

HuffPost US/Decision Desk HQ
HuffPost US/Decision Desk HQ
HuffPost US/Decision Desk HQ

Η μάχη δίνεται μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας Άνταμ Λάξλατ και της Δημοκρατικής Γερουσιαστή, Κάθριν Κορτέζ Μάστο με τον πρώτο να διατηρεί ισχνό προβάδισμα 800 περίπου ψήφων και με καταμετρημένες το 98,44% των ψήφων.

Έτσι, η πλειοψηφία για την Γερουσία θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα στην Νεβάδα και από αυτό στις 6 Δεκεμβρίου στις επαναληπτικές εκλογές στην πολιτεία της Τζώρτζια αφού κανένας υποψήφιος δεν εξασφάλισε 50% συν μια ψήφο για να ανακηρυχθεί νικητής.

Εάν υπάρξει ισοπαλία η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις μπορεί να δώσει την πλειοψηφία.

Δημοφιλή