Εκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής

Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, για τη φονική θεομηνία στη Βόρεια Ελλάδα.
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής, που επλήγησαν από τη φονική θεομηνία το βράδυ της Τετάρτης, θα δώσει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ενημέρωσε ότι στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για το ακραίο καιρικό φαινόμενο και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων για τη Χαλκιδική, ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές.

Όπως πρόσθεσε, θα κριθεί εάν είναι απαραίτητο τις επόμενες ημέρες.

Οπως διευκρινίστηκε, οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα.

Μέχρι το Σάββατο η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης στη περιοχή, όπου πολλοί οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι δυσκολίες έχουν να κάνουν με την υψηλή τάση. Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Εκτός λειτουργίας ο αριθμός έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, ενώ αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρείων κινητής τηλεφωνίας για να πραγμαοποιηθεί πιλοτική δοκιμή λειτουργίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πάντως, είχε προειδοποιήσει, από το απόγευμα της Τετάρτης, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή