ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2019 19:59 EEST | Updated 01/07/2019 20:10 EEST

Ελ Σαλβαδορ: Το τελευταίο αντίο στον Οσκαρ και την Βαλέρια Μαρτίνεζ

Περίπου πενήντα άνθρωποι με λουλούδια στα χέρια αποχαιρέτισαν τον πατέρα που βρέθηκε πνιγμένος αγκαλιά με την κόρη του στις όχθες του Ρίο Γκράντε.

Associated Press

Η τελευταία πράξη του δράματος που εκτυλίχθηκε στον ποταμό Ρίο Γκράντε την Τετάρτη 26 Ιουνίου, παίχθηκε σήμερα, καθώς πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία.

Περίπου πενήντα άνθρωποι με λουλούδια στα χέρια, συνόδεψαν τις σωρούς των θυμάτων και είπαν το τελευταίο αντίο στο νεκροταφείο Λα Μπερμέχα, στο νότιο Σαλβαδόρ. Οι ταφή έγινε σε πολύ κλειστό κύκλο με τους δημοσιογράφους να μην έχουν πρόσβαση στην τελετή.

Συγγενείς και φίλοι, ντυμένοι στα μαύρα έφτασαν με λεωφορείο από την πόλη Αλταβίστα, τόπο κατοικίας του Οσκαρ και της Βαλέρια Μαρτίνεζ.

Ανάμεσά τους στάθηκε η Μπέρτα Παντίγια, που δήλωσε ότι γνώριζε προσωπικά τα θύματα: «Ηταν καλοί άνθρωποι και δεν μπορώ να το πιστέψω, ότι χάθηκαν με αυτό τον τρόπο».

AP Photo/Julia Le Duc

Η φωτογραφία του πατέρα που βρέθηκε πνιγμένος και αγκαλιασμένος μαζί με την κόρη του στην όχθη του ποταμού Ρίο Γκράντε συγκλόνισε την διεθνή κοινή γνώμη και κατέδειξε την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής που έχει χαράξει μέχρι στιγμής στο μεταναστευτικό η Ουάσινγκτον, υπό τις εντολές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσιεύθηκε από όλα τα διεθνή πρακτορεία και από χιλιάδες εφημερίδες, ηλεκτρονικές σελίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς ανά τον κόσμο. 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

O Ρίο Γκράντε τους κράτησε για πάντα αγκαλιά

 

Πηγή: Associated Press