Ελεύθερες ύστερα από 15 χρόνια τέσσερις τίγρεις που ήταν αιχμάλωτες σε βαγόνι τραίνου

Οι τίγρεις δεν ένιωσαν ποτέ γρασίδι ή χώμα κάτω από τα πόδια τους.
Marco Cantile via Getty Images

Τέσσερις τίγρεις της Βεγγάλης σώθηκαν από την αιχμαλωσία και θα περάσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους σε ένα μεγάλο καταφύγιο για τίγρης στη Βηθλεέμ της Νότιας Αφρικής.

Οι τίγρεις ζούσαν σε ένα βαγόνι τρένου που μετατράπηκε σε κλουβί στην επαρχία Σαν Λούις της Αργεντινής για περισσότερα από 15 χρόνια.

Ένα περιοδεύων τσίρκο εγκατέλειψε τον 18χρονο πλέον Σάντρο και τη 15χρονη Μαφάλντα στο Σαν Λούις το 2007. Ένας αγρότης της περιοχής είχε συμφωνήσει να φροντίσει τις δύο τίγρης για λίγες ημέρες, έως ότου το τσίρκο επιστρέψει για παραστάσεις στην περιοχή, ωστόσο αυτό δεν επέστρεψε ποτέ με αποτέλεσμα ο Σάντρο και η Μαφάλντα να παραμείνουν στο Σαν Λούις.

Με το πέρας των χρόνων ο Σάντρο και η Μαφάλντα απέκτησαν δύο μικρά τον Μέσσι και τον Γκουστάβο.

«Αυτές οι τίγρεις δεν ένιωσαν ποτέ γρασίδι ή χώμα κάτω από τα πόδια τους», είπε ο Δρ Αμίρ Χαλίλ, κτηνίατρος της Four Paws International, η οποία ηγήθηκε της επιχείρησης διάσωσης. «Είναι η πρώτη φορά που μπορούν να δουν τον ουρανό από πάνω τους, όχι μόνο μεταλλικές ράβδους και μια στέγη».

Οι προκλήσεις της μεταφοράς αυτών των μεγάλων τίγρεων από την Αργεντινή στη Νότια Αφρική ήταν πολύ περίπλοκες, από τη λήψη αδειών από τις αρχές των δύο εμπλεκόμενων χωρών έως την οργάνωση μεταφοράς σε περιόδους πανδημίας, με δοκιμές PCR τέστ σε τίγρεις.

Η LIONSROCK έχει διασώσει περισσότερες από 150 μεγάλες τίγρης από όλο τον κόσμο.

Δημοφιλή