Ηλικιωμένη ισχυρίζεται ότι ζει μόνο με νερό και αναψυκτικά εδώ και 50 χρόνια

Όλα ξεκίνησαν το 1963 όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.
hadynyah via Getty Images

Μια 75χρονη γυναίκα από το Βιετνάμ ισχυρίζεται ότι δεν έχει φάει στερεά τροφή εδώ και 50 χρόνια, αλλά επιβιώνει μόνο με νερό και αναψυκτικά με ζάχαρη.

Ο λόγος για την Bui Thi Loi, από την κοινότητα Loc Ninh, στην επαρχία Quang Binh του Βιετνάμ η οποία φαίνεται σε εξαιρετική φόρμα για την ηλικία της, γεγονός που κάνει τη διατροφή της πολύ πιο εκπληκτική.

Η Bui Thi Loi επιμένει ότι ζει με νερό και αναψυκτικά εδώ και μισό αιώνα και ότι ποτέ δεν λαχταράει τα στερεά τρόφιμα. Όλα ξεκίνησαν το 1963 όταν χτυπήθηκε από κεραυνό, ενώ εκείνη και άλλες γυναίκες ανέβαιναν σε ένα βουνό για να περιθάλψουν τραυματισμένους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Έπεσε αναίσθητη και παρόλο που επέζησε, δεν ήταν ποτέ η ίδια μετά από αυτό.

Δεν έτρωγε τίποτα για μέρες αφού συνήλθε, κι έτσι οι φίλοι της άρχισαν να της δίνουν ζαχαρούχο νερό, αναφέρει το Oddity Central.

Λίγα χρόνια μετά το περιστατικό του κεραυνού, η Bui Thi Loi συνέχισε να τρώει κάποια στερεά τροφή, κυρίως φρούτα, επειδή επέμειναν η οικογένειά της και οι φίλοι της, αλλά ποτέ δεν ένιωσε πραγματικά την ανάγκη για τέτοιο φαγητό. Το 1970, απέφευγε οριστικά τη στερεά τροφή, βασιζόμενη αποκλειστικά στο νερό και τα αναψυκτικά για τη διατροφή της. Το ψυγείο και η κατάψυξή της είναι γεμάτα με μπουκάλια νερό και αναψυκτικά με ζάχαρη.

Η 75χρονη γυναίκα, όπως αναφέρει το Dantri.com.vn, ισχυρίζεται ότι η μυρωδιά του φαγητού από μόνη της είναι αρκετή για να προκαλέσει ναυτία, και παρόλο που μαγείρευε πάντα για τα παιδιά της καθώς μεγάλωναν, δεν έτρωγε ποτέ τη δική της μαγειρική. Τώρα που τα παιδιά της μεγάλωσαν και έφυγαν, η κουζίνα της «μαζεύει σκόνη». Είναι ενδιαφέρον ότι λόγω της περίεργης διατροφής της, δεν μπορούσε ποτέ να θηλάσει τα παιδιά της και έπρεπε να ζητήσει γάλα από άλλους.

Οποιοσδήποτε γιατρός θα σας πει ότι μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για μια υγιή ζωή, αλλά η διατροφή της Bui Thi Loi με βάση το νερό είναι προφανώς αρκετή για να την κρατήσει υγιή και γεμάτη ενέργεια. Σύμφωνα με γιατρούς από το Τμήμα Διατροφής του Νοσοκομείου Φιλίας Βιετνάμ-Κούβα στο Ντονγκ Χόι, τα ζαχαρούχα αναψυκτικά βοηθούν στην γρήγορη αναπλήρωση της ενέργειας του σώματος σε στιγμές ανάγκης και υποστηρίζουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος του σώματος. Ωστόσο, τονίζουν ότι τα αναψυκτικά μπορεί να είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η περίπτωση της κυρίας Bui Thi Loi έχει γίνει viral στο Βιετνάμ, μια χώρα όπου παρόμοιοι ισχυρισμοί με τους δικούς της δεν είναι ασυνήθιστοι. Για παράδειγμα, νωρίτερα φέτος, είχε γίνει viral ο Thai Ngoc, ένας 80χρονος αγρότης που ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κοιμηθεί εδώ και 60 χρόνια.

Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, οι ισχυρισμοί δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί επιστημονικά, καθώς προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο από μαρτυρίες.

Δημοφιλή