Το επιχρυσωμένο σπίτι επιχειρηματία στο Βιετνάμ είναι μια ωδή στον χρυσό (βίντεο)

Το έργο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, αλλά μόλις ήταν έτοιμο, έγινε ένα μικρό τοπικό αξιοθέατο.
.
.
Youtube

Ένας επιχειρηματίας στο Καν Θο, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή για το μοναδικό σπίτι του, το οποίο είναι επιχρυσωμένο τόσο μέσα όσο και έξω.

Ο κ. Νκιγιέν Βαν Τρούνγκ είναι ένας βιετναμέζος επιχειρηματίας που φέρεται να έκανε την περιουσία του στον κλάδο των ακινήτων. Αφού επισκέφθηκε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αποφάσισε να επιστρέψει στην πόλη του και να χτίσει ένα σπίτι που να διαφέρει από κάθε άλλο.

Μιλώντας με τον διακοσμητή του αποφάσισαν το βασικό χρώμα του σπιτιού να είναι χρυσό, Το ότι το παράκανε λίγο με τον χρυσό μπορείτε να το δείτε ξεκάθαρα στις παρακάτω φωτογραφίες και το βίντεο.

Από τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα και τα διάφορα διακοσμητικά, όλα μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένα από χρυσό ή τουλάχιστον επιχρυσωμένα.

.
.
Youtube

Ο βιετναμέζος επιχειρηματίας είπε στην Daily Car ότι είχε αποφασίσει να κατασκευάσει ένα επιχρυσωμένο σπίτι, αλλά μόλις πριν από έξι χρόνια βρήκε τον χρόνο να το κάνει πραγματικότητα. Το έργο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, αλλά μόλις ήταν έτοιμο, έγινε ένα μικρό τοπικό αξιοθέατο.

Το επιχρυσωμένο εξωτερικό τραβάει τα βλέμματα όλων των περαστικών, πολλοί από τους οποίους σταματούν για να βγάλουν φωτογραφίες και να χαζέψουν τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα διάφορα χρυσά αγάλματα που διακοσμούν τα μπαλκόνια.

.
.
Youtube

Αλλά η εμμονή του ιδιοκτήτη με τον χρυσό είναι ακόμη πιο εμφανής στο εσωτερικό. Όλα φαίνονται επιχρυσωμένα, παρόλο που στην πραγματικότητα είναι απλώς βαμμένα ή καλυμμένα με φύλλα χρυσού, αλλά το αποτέλεσμα είναι τόσο ρεαλιστικό που οι περισσότεροι επισκέπτες πιστεύουν ότι τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του σπιτιού είναι επικαλυμμένα με χρυσό 18 καρατίων.

.
.
Youtube
.
.
Youtube

Αφού είδε το ενδιαφέρον που προκάλεσε το σπίτι του, ο Νκιγιέν Βαν Τρούνγκ αποφάσισε να το μετατρέψει σε τουριστικό αξιοθέατο, χρεώνοντας στους τουρίστες 50.000 Ντονγκ (4 $) για μια περιήγηση. Άνοιξε επίσης ένα καφέ δίπλα στο σπίτι και οι θαμώνες μπορούν επίσης να επισκεφθούν το επιχρυσωμένο οικοδόμημα, μόνο για 40.000 Ντονγκ.

Το επιχρυσωμένο σπίτι του Καν Θο βρίσκεται περίπου 1-2 χλμ από το κέντρο της βιετναμέζικης πόλης.

Δημοφιλή