Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για Μενδώνη: Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη

«Η δήλωση δεν είναι ”ατυχής στιγμή”, ούτε ”εκφραστικό ατόπημα”».
Eurokinissi

Το ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μετά το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αναφέρεται με ανακοίνωση του στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού (19/2) για την υπόθεση Λιγνάδη, ζητώντας από την Λίνα Μενδώνη «να αναλάβει την πολιτική ευθύνη».

Υπενθυμίζεται ότι, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού, η οποία απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου:

«Στην τελευταία της συνέντευξη τύπου, η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει σειρά αποφάσεων, χειρισμών και δημόσιων τοποθετήσεων, δήλωσε - ανάμεσα σε άλλα που κρίνονται και θα κριθούν - ότι “εξαπατήθηκε με βαθιά υποκριτική τέχνη” από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Λιγνάδη. Η δήλωση δεν είναι ”ατυχής στιγμή”, ούτε ”εκφραστικό ατόπημα”. Είτε επιλέγει να ξεσηκώσει νοσηρές αντιλήψεις που θυματοποιούν τους ανθρώπους των τεχνών από καταβολής, είτε μαρτυρεί ανεπίτρεπτη αφέλεια, άγνοια και ανεπάρκεια. Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις, αποτελεί βαρύτατη προσβολή προς όλους τους ηθοποιούς, προς όλους τους ηθοποιούς-μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, προς όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας και την ίδια την πνευματική ζωή όλων μας. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Το ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου».

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου – 22 Φεβρουαρίου 2021 Στην τελευταία της συνέντευξη τύπου, η...

Δημοσιεύτηκε από Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου / Hellenic Film Academy στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021