Ελληνικές και παγκόσμιες πρεμιέρες στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα»

Το ακριτικό νησί, σημείο συνάντησης του ντοκιμαντέρ με την Ιστορία και τον πολιτισμό.
.
.
YONCA60 via Getty Images

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα διεξαχθεί και φέτος την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (22-29/8/2021) και θα κάνει για ακόμη μία φορά το Καστελλόριζο σημείο συνάντησης του ντοκιμαντέρ με την Ιστορία και τον πολιτισμό.

Στις προβολές του διαγωνιστικού τμήματος ελληνική πρεμιέρα θα κάνουν οι ταινίες τεκμηρίωσης: High Maintenance (Ισραήλ) σε σκηνοθεσία Barak Heymann, A Black Jesus (Γερμανία) σε σκηνοθεσία Luca Lucchesi, Can Art Stop a Bullet: William Kelly’s Big Picture (Αυστραλία) σε σκηνοθεσία Mark Street, No more stories (Γαλλία) σε σκηνοθεσία Ferhat Mouhali και Carole Filiu-Mouhali, Betrayal (Γερμανία) σε σκηνοθεσία Scott Calonico, The Patriarch’s Room (Καναδάς) σε σκηνοθεσία Danae Elon, Dafa Metti (Ηνωμένο Βασίλειο) σε σκηνοθεσία Tal Amiran, Sim-Patia (Ισπανία) σε σκηνοθεσία Carlos Gómez-Mira Sagrado, The Lord of the Reef (Τουρκία) σε σκηνοθεσία Mert Gοkalp, From Here (ΗΠΑ) σε σκηνοθεσία Christina Antonakos-Wallace, Dat’s real good? (Γαλλία) σε σκηνοθεσία Marc Faye, και While We Live (Ολλανδία, Ελλάδα) σε σκηνοθεσία Andrea Voets και Μυρτώ Παπαδογεώργου ενώ παγκόσμια πρεμιέρα θα κάνει η ταινία The Eternal Wound (Καστελλόριζο, Eλλάδα) σε σκηνοθεσία Dean Kennedy.

Τέλος η ταινία Enough! (Αυστραλία – ελληνική πρεμιέρα) σε σκηνοθεσία Daizy Gedeon που θα προβληθεί στο πλαίσιο του Πανοράματος (ταινίες εκτός διαγωνισμού), βραβεύτηκε πρόσφατα στο Φεστιβάλ των Καννών.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes (Παρίσι). Έχει την υποστήριξη ή/και χορηγία του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μεγίστης, της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθήνας, του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ.

Bρείτε το Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ .

info@beyondborders.gr

Δημοφιλή