Ελληνοτουρκική συνάντηση στην Αγκυρα ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ελληνική πλευρά
Anadolu Agency via Getty Images

Ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα τις προσεχείς ημέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη Yeni Safak ο κ. Ακάρ υποστήριξε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων στην Αγκυρα προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα εκείνα που οδηγούν σε εντάσεις.

«Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα με αυτές τις συναντήσεις. Η δουλειά μας συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Ακάρ από την Αδριανούπολη μετά την προσευχή στο τέμενος Σελεμιγιέ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 30 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο χωρών που θα μπορούσαν εάν πετύχουν να οδηγήσουν σε επανέναρξη των διευρευνητικών.

«Δεν είμαστε σήμερα σε επίπεδο διερευνητικών συζητήσεων με την Τουρκία, αλλά σε επίπεδο επαφών που θα μπορούσαν, αν πετύχουν, να οδηγήσουν σε επανέναρξη των διερευνητικών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντένα».

Ωστόσο ξεκαθάρισε «πως η διαφορά μας με τη γείτονα είναι η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και οι υπερκείμενες θαλάσσιες ζώνες, δηλαδή η ΑΟΖ. «Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε να έχουμε άλλες διαφορές με την Τουρκία. Αυτό είναι το πλαίσιο και το αντικείμενο διαλόγου» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Δημοφιλή