Ελον Μασκ: Ενας ντράμερ της heavy metal κόστισε 56 δισ. ευρώ στον Mr. Tesla

Η δικαστής που είχε εκδικάσει και την υπόθεση Μασκ εναντίον Twitter δέχθηκε ότι η αμοιβή του «ήταν άδικη για τον ντραμερ και όλους τους μετόχους της Tesla».
NurPhoto via Getty Images

Μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές ήττες στην ιστορία των ΗΠΑ, υπέστη ο Έλον Μασκ όταν δικαστήριο του Ντελαγουέαρ δέχθηκε την προσφυγή ενός ντράμερ της heavy metal κατά του πανίσχυρου «αφεντικού» της Tesla για τις αμοιβές 56 δισ δολαρίων που έλαβε.

Ο Richard Tornetta κατείχε μόλις εννέα μετοχές της Tesla το 2018 όταν μήνυσε τον Musk.

Η υπόθεση τελικά έφτασε στις δικαστικές αίθουσες στα τέλη του 2022 και πριν από λίγες ημέρες μια δικαστής τάχθηκε στο πλευρό του Tornetta, ακυρώνοντας την τεράστια συμφωνία αμοιβής του Μασκ με την αιτιολογία ότι «ήταν άδικη τόσο προς τον Τορνέτα όσο και προς όλους τους μετόχους της Tesla».

Το απίθανο της ιστορίας είναι ότι ο πρώην ντράμερ είναι γνωστός στα κοινωνικά δίκτυα για την αγάπη του για τη μουσική καθώς ανεβάζει χιουμοριστικά πολλές φορές βίντεο με τον ίδιο, απέχοντας από το προφίλ του ανθρώπου που κυνηγά δισεκατομμυριούχους για να λάβει αποζημίωση από τις περιουσίες τους.

Αυτό ήταν ο λόγος που πολλοί θαυμαστές του Μασκ χαρακτήρισαν την δικαστική υπόθεση μια «παρωδία δικαιοσύνης» αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές πεποιθήσεις του Τορνέτα καθώς το θεώρησαν περίεργο πως ένας μικροεπενδυτής θα μπορούσε να έχει τόση δύναμη.

via Associated Press

Όπως υπογραμμίζει το Reuters, το δικαστήριο του Ντέλαγουερ είναι γεμάτο υποθέσεις μεμονωμένων μικροεπενδυτών που με τις δικαστικές τους υποθέσεις διαμόρφωσαν το εταιρικό δικαίου της Αμερικής.

Πριν από μια δεκαετία το δικαστικό σύστημα της Πολιτείας δέχθηκε δεκάδες αγωγές μικροεπενδυτών που αμφισβητούσαν συμφωνίες συγχώνευσης εταιρειών στις οποίες είχαν μετοχές χωρίς να δικαιώνονται από τα δικαστήρια.

«Γνώριμη» του Μασκ η δικαστής από την υπόθεση του Twitter

Στην περίπτωση του Μάσκ, η δικαστής Kathaleen McCormick, δέχθηκε ότι η διαδικασία για την εξασφάλιση της έγκρισης του πακέτου των 56 δισ δολαρίων προς τον Μασκ ήταν «βαθιά εσφαλμένη» και συμφώνησε να το ακυρώσει.

Η 44χρονη Μακ Κόρμικ ωστόσο είναι γνωστή στον πρόεδρο της Τέσλα από το παρελθόν καθώς επέβλεψε τη μήνυση του Twitter τον Ιούλιο του 2022 εναντίον του επιχειρηματία, όταν προσπάθησε να σπάσει το συμβόλαιό του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Η δικαστής είχε απορρίψει και τότε την τακτική του Μασκ .

Η Μακ Κόρμικ ξεκίνησε την καριέρα της στο τμήμα του Legal Aid Society του Ντελαγουέαρ, το οποίο βοηθά άτομα με χαμηλό εισόδημα να διεκδικήσουν τις υποθέσεις τους.

Η Πολιτεία του Ντέλαγουερ, φιλοξενεί τις περισσότερες έδρες αμερικανικών πολυεθνικών, με τον Μασκ να γράφει εξαγριωμένος στο Χ ότι «οι CEO είναι καιρός να ξανασκεφτούν την παραμονή των εταιρειών του στην Πολιτεία αυτή».

(Με πληροφορίες από Reuters)

Δημοφιλή