Ημερολόγιον Πανδημίας: Η Συνωμοσία των Ηλιθίων

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι όσα ζούμε είναι ψέματα, κατασκευασμένα από σκοτεινές δυνάμεις που υπονομεύουν το ανθρώπινο είδος προς όφελός τους.
|
.
.
Yakobchuk via Getty Images

«Ζούμε ένα παραμύθι!» αναφώνησε ιδιοκτήτης εταιρείας απολυμάνσεων, τη στιγμή που του έδινα τα χρήματα για την δουλειά που είχε γίνει στην πολυκατοικία. Ηταν λίγο μετά τις 8 χθες το πρωί, η ειδησεογραφία φλεγόταν όπως κάθε πρωί της πανδημίας και δεν είχα καμμία διάθεση να πιάσω κουβέντα με τον άνθρωπο, αλλά η περιέργεια είναι άτιμο πράγμα.

«Δεν υπάρχει καμμία πανδημία!» διευκρίνισε ο κομψός 60άρης κύριος με τα άσπρα μαλλιά, ο οποίος στεκόταν στη νόμιμη απόσταση του ενάμιση μέτρου από την ανοιχτή εξώπορτά μου. «Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει πανδημία; Που άρχισε με δυό θανάτους σ΄ένα χωριό στην Κίνα;»

Υπό κανονικές συνθήκες έχω μηδενική ανοχή στις θεωρίες συνομωσίας και συνήθως τις κόβω με μνημειώδεις χοντράδες. Εν μέσω πανδημίας, όμως, τον κοίταξα με οίκτο, μουρμούρισα ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν και έκλεισα την πόρτα μου χωρίς θόρυβο.

«Ζουν ανάμεσά μας...» ήταν το σχόλιο συναδέλφου, όταν έθεσα το θέμα στο chat του newsroom.

Μαριονέτες στη σπηλιά

Τότε θυμήθηκα το μοναδικό σχόλιο κάτω από το προηγούμενο επεισόδιο του Ημερολογίου Πανδημίας.

«Αυτα που γινονται δεν ειναι για κανενα ιο.. ειναι για τις παγκοσμιες κυβερνησεις που ερχονται (στημενα)» γράφει, μεταξύ άλλων, ο αναγνώστης. «Απο τις κλειστες εκκλησιες (πανθρησκεια) ως τα παντα αυτα που αλλαζουν ειναι για την Παγκοσμια Κυβερνηση. Το ηλιοκεντρικο συστημα ειναι ψεμα και αυτο θα βγει με FAKE ALIENS. Ο Πλατωνας λεει οτι βλεπεις μαριονετες (στη σπηλια).»

Οσο κι αν με μπέρδεψε αυτό με τις μαριονέτες, το ζήτημα είναι ξεκάθαρο: Υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι όλα όσα ζούμε είναι ψέματα, κατασκευασμένα από σκοτεινές δυνάμεις που υπονομεύουν το ανθρώπινο είδος προς όφελός τους, δημιουργώντας παραισθήσεις, ψευδαισθήσεις και παραμύθια, τα οποία πουλάνε στον κοσμάκη με την βοήθεια των δημοσιογράφων και άλλων συνεργών τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι το ανθρώπινο είδος δεν χρειάζεται καμμία βοήθεια για να σκάψει τον λάκο του. Τα καταφέρνουμε μια χαρά μόνοι μας. Οι σκοτεινές δυνάμεις είμαστε εμείς οι ίδιοι και η πιο πετυχημένη συνωμοσία, από καταβολής ανθρωπίνου είδους, είναι η Συνωμοσία των Ηλιθίων.

Ας προστατευτούμε από τους Covidiots, αδέλφια. Βλάπτουν Σοβαρά την Υγεία.