ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/11/2018 09:40 EET

Ημερολόγια ΕΛ.ΑΣ.: Η οργή του αρχηγού, οι «αδιάφθοροι» και το «ξήλωμα» των υπευθύνων

ROBERT ATANASOVSKI via Getty Images

Oι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχουν στην έρευνα για το φιάσκο της Αστυνομίας με τους χάρτες του ημερολογίου της για το 2019, στους οποίους αναγράφονται τα Κατεχόμενα ως Βόρεια Κύπρος και η FYROM ως Μακεδονία.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε στην έρευνα για να διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορεί να υπήρξε δόλος στη διαδικασία. Δηλαδή, είτε κάποιοι να τύπωσαν εσκεμμένα τους λάθος χάρτες είτε κάποιος να έκανε ότι δεν είδε το λάθος.

Ήδη με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου «ξηλώθηκε» χθες Πέμπτη το Τμήμα Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα 13 αστυνομικοί και πολιτικό προσωπικό πήραν φύλλο πορείας για άλλες υπηρεσίες. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έγινε έξαλλος με την αβλεψία των υπευθύνων, καθώς η πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος θεωρεί ότι επρόκειτο για ένα λάθος που κόστισε ακριβά στην εικόνα της Αστυνομίας.

Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η απόσυρση τουλάχιστον 20.000 ημερολογίων. Η Αστυνομία τα αποσύρει με φορτηγά από τις αστυνομικές υπηρεσίες. 

Sponsored Post