ΔΙΕΘΝΕΣ
22/11/2018 22:45 EET

Γαλλία: Παιδί εννέα ετών πέθανε αφού ξυλοκοπήθηκε επειδή δεν έκανε τα μαθήματά του

Tέσσερα μέλη της οικογένειας έχουν συλληφθεί για το συμβάν

Gwengoat via Getty Images

Σοκαρισμένη είναι η γαλλική κοινωνία μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης πως ένα παιδί εννέα ετών έχασε τη ζωή του αφότου ξυλοκοπήθηκε επειδή δεν διάβαζε για το σχολείο.

Οι αρχές συνέλαβαν για το περιστατικό τέσσερα μέλη μιας οικογένειας στην πόλη Μιλούζ που βρίσκεται στην ανατολική Γαλλία.

H αστυνομία ανέφερε πως κάποια μέλη της οικογένειας του παιδιού το χτύπησαν άγρια με το κοντάρι μιας σκούπας επειδή αρνήθηκε να διαβάσει τα μαθήματά του.

Τα αδέρφια του ήταν παρόντες στο συμβάν. Η μητέρα του απουσίαζε, ωστόσο συνελήφθη επίσης καθώς θεωρείται πως είχε γνώση για το τι συμβαίνει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είχε δώσει έγκριση για την τιμωρία.

Στο αδύναμο σώμα του παιδιού εντοπίστηκαν μώλωπες ενώ ο ιατροδικαστής μίλησε για έναν μαρτυρικό θάνατο.

Τα μέλη της οικογένειας που συνελήφθησαν βρίσκονται υπό κράτηση ενώ πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Βασικός ύποπτος για το θάνατο είναι ο 19χρονος αδερφός του μικρού, ωστόσο ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Στο μεταξύ ο θάνατος του μικρού έγινε την περίοδο που η γαλλική εθνοσυνέλευση συζητά πιο έντονα από ποτέ την απαγόρευση άσκησης βίας. Ειδικότερα αντικείμενο μελέτης αποτελούν δύο προτάσεις που αφορούν σε εκπαίδευση χωρίς βία καθώς και στην απαγόρευση χρήσης «μέσων ταπείνωσης ή λεκτικής βίας, σωματικής ή ηθικής τιμωρίας» σε όσους ασκούν γονική εξουσία.

(Με πληροφορίες από BBC)