Εμπρηστές Α.Τ. Πεντέλης: Να εξαπλώσουμε τις συγκρούσεις έξω από τα Εξάρχεια

Σύμφωνα με τη «Μηδενιστική Ταξιαρχία», η επιτήρηση των Εξαρχείων από το κράτος είναι «εύκολη και αποτελεσματική».
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Προτροπή για «εξάπλωση των συγκρούσεων» έξω από τα Εξάρχεια κάνει η ομάδα «Μηδενιστική Ταξιαρχία, η οποία ανέλαβε με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου.

Η «Μηδενιστική Ταξιαρχία» αναφέρει ότι η επιτήρηση των Εξαρχείων από το κράτος είναι «εύκολη και αποτελεσματική» και έτσι στόχος τους είναι να «εξαπλώσουμε τη σύγκρουση πέρα από κάποια οικοδομικά τετράγωνα και μερικούς δρόμους».

Αναλυτικά, το σχετικό απόσπασμα από το κείμενο της ομάδας:

«Ένας ακόμα λόγος που επιλέξαμε σαν στοχοθεσία το ΑΤ Πεντέλης είναι γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση έξω από τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας γενικά. Αυτή τη στιγμή, τα Εξάρχεια είναι το επίκεντρο της προσοχής και της ”ασφάλειας”, και πιστεύουμε ότι συγκεντρώνοντας τις επιθέσεις και τις συγκρούσεις σε ένα μόνο μέρος της πόλης μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει παρά θετικές. Δεν θέλουμε βέβαια σε καμία περίπτωση να μην αναγνωρίσουμε την ιστορικότητα και την πρακτική αξία των Εξαρχείων, ούτε να τα παραδώσουμε αμαχητί. Δεν μας αρκεί να περιοριστούμε στον μικρόκοσμο των Εξαρχείων. Είναι πολύ εύκολη και αποτελεσματική, η επιτήρηση για το κράτος, με το να συγκεντρώνει τα ταραχοποιά και ανεπιθύμητα στοιχεία της κοινωνίας, σε μια περιοχή της μητρόπολη.
Τα Εξάρχεια δεν είναι ένα ζωντανό μουσείο πολιτικού ακτιβισμού ή μια νησίδα εναλλακτισμού και υποτηθέμενης ”ελευθερίας”, γιατί αν μιλάμε υπό αυτούς τους όρους τότε θέλουμε να τα κάψουμε συθέμελα μαζί με αυτούς που τα ρομαντικοποιούν και τα φετιχοποιούν. Στόχος μας λοιπόν είναι, να γίνουν όλες οι γειτονιές της πόλης κέντρα εξέγερσης και επίθεσης. Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι όσοι θελουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους εχθροί του συστήματος, ήρθε η ώρα να λερώσουν τα χέρια τους και να αφήσουν τα πάρτυ και το ρεφορμισμό στην άκρη. Γιατί στα λόγια και στα κείμενα είμαστε όλοι συγκρουσιακοί και επικίνδυνοι αλλά οι πράξεις μας καθρεφτίζουν ποιοι πραγματικά είμαστε. Επιθυμία μας είναι να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση πέρα από κάποια οικοδομικά τετράγωνα και μερικούς δρόμους».

Δημοφιλή