Ένα μαγαζί στο Πήλιο φέρνει τους “θησαυρούς” της γης σπίτι μας

Τρεις φίλοι στο Πήλιο έφτιαξαν ένα μαγαζί με ελληνικά βότανα, αρωματικά τσάγια, απίστευτα μείγματα μπαχαρικών και φυσικά καλλυντικά.

Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο της Πορταριάς, ενός από τα πιο δημοφιλή και κοσμικά χωριά του Πηλίου, ανάμεσα στα διάφορα φολκλόρ μαγαζάκια με τουριστικά είδη και στα γραφικά ξενοδοχεία, ανακαλύψαμε ένα μαγαζί που οι “μαγευτικές” μυρωδιές του μας παρέσυραν στο εσωτερικό σχεδόν υπνωτισμένους. Αναφερόμαστε στο Myrro, ένα τοπικό μαγαζί που μοσχοβολάει από μακριά αρωματικά βότανα, θεραπευτικά φυτά, σπάνια μείγματα τσαγιού, μπαχαρικά, superfoods, μέλια, χειροποίητα σαπούνια, φυσικά προϊόντα περιποίησης και αιθέρια έλαια και το εντάσσουμε σίγουρα ανάμεσα στο must-visit του Πηλίου.

Το Myrro δημιουργήθηκε το 2011 από δύο αδερφές την Άλκηστη και την Μυρτώ και τον φίλο τους, Άντυ, που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη ζωή τους στην Αθήνα και να μετακομίσουν μόνιμα στην Πορταριά, καθώς εκεί βρήκαν αυτό που πάντα ήθελαν: τους ήρεμους ρυθμούς της ζωής στο βουνό, αλλά και μια τεράστια ποικιλία από βότανα που φυτρώνουν στην πλούσια γη του Πηλίου.

2
2

Βρες όλα τα προϊόντα τους

“Είχαμε πάει για διακοπές στο Πήλιο και μία μέρα ενώ κάναμε βόλτες στην Πορταριά, είδαμε ένα όμορφο μικρό μαγαζάκι, στο οποίο είχαν κολλήσει ένα αυτοκόλλητο “ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ”. Και αμέσως είπαμε αυτό είναι. Φανταστήκαμε τη ζωή μας στο χωριό, να δουλεύουμε σε αυτόν τον όμορφο χώρο παρέα. Οπότε τα μαζέψαμε από την Αθήνα και φύγαμε και πραγματικά δεν μας λείπει τίποτα από τη ζωή μας στην πόλη” ανέφερε η Άλκηστις.

Βρες όλα τα προϊόντα τους

Η “μύηση” της Άλκηστης και του Άντυ στον κόσμο των βοτάνων, οφείλεται στη Μυρτώ, η οποία μετά τις σπουδές της στη Βιολογία και το μεταπτυχιακό της στη Φαρμακευτική Βοτανολογία στην Ισπανία, εργαζόταν για ένα διάστημα στην Ιρλανδία σε μια κλινική βοτανοθεραπείας. Μέχρι τότε η Άλκηστη και ο Άντυ εργάζονταν στον χώρο του εντύπου. Αφού λοιπόν, η Μυρτώ τους έμαθε όλα τα μυστικά των βοτάνων, μετακόμισε στις Αρχάνες της Κρήτης, όπου άνοιξε ένα εργαστήριο πιστοποιημένο από τον ΕΟΦ για την παρασκευή των φυσικών καλλυντικών τους. Όλα τα καλλυντικά τους φτιάχνονται με πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης, διαλεγμένες μια προς μια, με καθαρά αιθέρια έλαια & ψυχρής έκθλιψης έλαια, αλλά και με παράγωγα της μέλισσας (πρόπολη, μέλι, κερί) δικής τους παραγωγής.

2
2

Βρες όλα τα προϊόντα τους

Στο Myrro, το οποίο διατηρεί και e-shop, ώστε ο καθένας να μπορεί να απολαύσει τα μοναδικά προϊόντα τους από κάθε σημείο της Ελλάδας. Έχουν πέρα των βοτάνων και των προϊόντων που προμηθεύονται από παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα και κάποια από το εξωτερικό, και προϊόντα που φύονται στο Πήλιο. Τα μαζεύουν μόνοι τους και είναι άγριας συγκομιδής, πάντα όμως δείχνοντας σεβασμό στη φύση. Ανάμεσα σε αυτά είναι το βαλσαμόχορτο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, ο αντιοξειδωτικός κίστος, το τίλιο, η δάφνη και τα φημισμένα μανιτάρια του Πηλίου.

Βρες όλα τα προϊόντα τους

Το Πήλιο είναι ένα βουνό που κυκλικά, από εδώ έως την ανατολική του πλευρά και από τους πρόποδες έως την κορυφή, βγάζει περισσότερα από χίλια βότανα! Φυσικά οι ποσότητες που μαζεύουμε δεν επαρκούν για όλο τον χρόνο, γιατί δεν κάνουμε αποψήλωση στο βουνό. Σεβόμαστε τη φύση, συμβαδίζουμε μαζί της και μαθαίνουμε συνέχεια από αυτή. Η φύση είναι ο οδηγός μας. Η επαφή μας μαζί της και οι αποδράσεις μας στο βουνό είναι συχνές, γιατί αν δεν μαζέψεις ένα φυτό που τότε είναι η εποχή, θα το χάσεις.” εξήγησε η Άλκηστις.

Εκτός όμως, από αυτά που είναι άγρια και τα μαζεύουν από το βουνό, έχουν δημιουργήσει και δικές τους καλλιέργειες στο Πήλιο, στις οποίες μεταξύ άλλων καλλιεργούν ρίγανη, δενδρολίβανο, λουίζα, τσάι του βουνού και φασκόμηλο.

Βρες όλα τα προϊόντα τους

Παράλληλα, δημιουργούν και διάφορα μείγματα βοτάνων που βασίζονται στη βοτανολογία και τη βοτανοθεραπεία, τα οποία συμβάλλουν από την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μέχρι τη βελτίωση του ύπνου. Βρήκαμε επίσης, εκτός από ελληνικό αλάτι από το Μεσολόγγι και αμέτρητα εξαιρετικά μείγματα μπαχαρικών που απογειώνουν τη γεύση των φαγητών.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα τσάγια του Myrro, καθώς εκτός αυτών που βρίσκουν στην Ελλάδα, φέρνουν και ποικιλίες από όλον τον κόσμο όπως η Ινδία, η Ιαπωνία και η Νότια Αφρική, με τα οποία φτιάχνουν και δικά τους μείγματα.

Βρες όλα τα προϊόντα τους

Θα μπορούσαμε να γράφουμε ατελείωτα κείμενα για όλα αυτά που υπάρχουν στο Myrro, γιατί πραγματικά είναι ένα “ταξίδι μαγευτικών γεύσεων και αρωμάτων”. Η Άλκηστη, η Μυρτώ και ο Άντυ που σε υποδέχονται στο μαγαζί τους με το μεγαλύτερο χαμόγελο, κατάφεραν να δημιουργήσουν με πολύ μεράκι και αγάπη, έναν χώρο που σε κάνει να θέλεις να χαθείς εκεί μέσα για ώρες.

Όμως, μέχρι ο δρόμος να μας φέρει στην Πορταριά, μπορούμε να προμηθευτούμε τα πάντα από το e-shop τους.

Βρείτε όλους τους “θησαυρούς” του Myrro

Δημοφιλή