Ενα μικρό αλλά θαυματουργό κόλπο για τέλεια τηγανιτά αυγά

Θα μας καταπλήξει.
Τηγανητά αυγά
Getty Images / ATU Images
Τηγανητά αυγά

Το να τηγανήσει κανείς ένα αυγό θεωρείται από τα βασικά στην κουζίνα, αλλά δεν είναι δύσκολο να τα θαλασσώσουμε. Πώς αλήθεια μπορούμε να τηγανήσουμε τέλεια ένα αυγό χωρίς να κάψουμε το ασπράδι;

Σύμφωνα με τον τακτικό φιλοξενούμενο του Today, Τζάστιν Τσέιπλ, το κόλπο για να πετύχει κανείς να τηγανίσει τέλεια αυγά δεν είναι άλλο από το πιο απλό υλικό που μπορεί να διαθέτει μια κουζίνα: νερό.

Δεδομένου ότι αυτή η τεχνική ακούγεται σχεδόν πολύ καλή για να είναι αληθινή, το TODAY Food στράφηκε στον βετεράνο σεφ “Cutthroat Kitchen” του Food Network, Μάικλ Τσιπιόνε για να δει αν η προσθήκη νερού σε ένα τηγανητό αυγό ενώ μαγειρεύεται, μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά

Παρ′ ότι η τεχνική του είναι λίγο διαφορετική από του Τσαπλ, υποστηρίζει ότι η δόξα για ένα τηγανιτό αυγό είναι όλη δική μας, αν ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

Το τηγάνισμα ενός αυγού σε νερό είναι παρόμοιο με το να φτιάχνουμε αυγά ποσέ, λέει μεταξύ άλλων ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι έμαθε για πρώτη φορά αυτήν τη μέθοδο όταν ήταν περίπου 12 ετών.

Πρώτα, βάζουμε 12 χιλιοστά νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι σε ένα ρηχό τηγάνι. Προσθέτει ξύδι γιατί εμποδίζει το ασπράδι να διασκορπιστεί σε όλο το νερό κατά το μαγείρεμα. Προσθέτει, επίσης, μια πρέζα αλάτι, το οποίο είναι προαιρετικό, αλλά θα βοηθήσει στην ενίσχυση της γεύσης των αυγών. Στη συνέχεια, μειώνουμε το νερό και το ξύδι έως ότου τα υγρά αρχίσουν να σιγοβράζουν.

Στη συνέχεια, σπάμε το αυγό μας σε μια επίπεδη επιφάνεια και το τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ. Ο Τσιπιόνε συνιστά να μαγειρεύουμε μόνο ένα ή δύο αυγά κάθε φορά. Μεταφέρουμε απαλά το αυγό από το μπολ στο υγρό που σιγοβράζει. Είναι σημαντικό να μην ανακατεύουμε το νερό, καθώς θα διαταράξει το σχήμα των αυγών.

Ας αφήσουμε τα αυγά να σιγοβράσουν για δύο έως τέσσερα λεπτά, ανάλογα με το επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.

Τέλος, ας αφαιρέσουμε το αυγό με μια σπάτουλα. Δεν χρειάζεται στράγγισμα.

Φυσικά, κάθε τεχνική χρειάζεται λίγη πρακτική, οπότε αν καταλήξουμε να σπάσουμε έναν κρόκο, μην το πάρουμε κατάκαρδα. Υπάρχει κι η δεύτερη φορά.

ΠΗΓΗ: today.com