Ενα σόου - μινιατούρα για τον Moschino που έντυσε με πανάκριβα ρούχα μαριονέτες

Η γυναικεία συλλογή για την άνοιξη 2021 του οίκου μόδας κι η πρωτοβουλία να παρουσιαστεί με κούκλες, τόσο στην πασαρέλα, όσο και στις θέσεις του κοινού - όπου, μεταξύ άλλων, «παρευρέθηκε» κι η Αννα Γουίντουρ
Στιγμιότυπο από την επίδειξη μόδας του οίκου Moschino
Instagram
Στιγμιότυπο από την επίδειξη μόδας του οίκου Moschino

Εβδομάδες προτού έρθουμε αντιμέτωποι με την καραντίνα, ο σχεδιαστής Τζέρεμι Σκοτ είχε αποφασίσει ότι η ανοιξιάτικη συλλογή του οίκου Moschino για το 2021 θα ήταν μια γιορτή για την υψηλή ραπτική. Μετά την έναρξη της καραντίνας άρχισε να καταλαβαίνει πως δεν θα γινόταν πραγματικότητα ένα σόου, όπως τουλάχιστον το ξέραμε μέχρι σήμερα.

Εμπνευσμένος από το κεντρικό θέμα της έρευνάς του, έστρεψε το βλέμμα του στο Théâtre de la Mode, το «σώμα» μικροσκοπικών δημιουργιών ραπτικής που έστειλαν οι σχεδιαστές του Παρισιού μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους από οικονομική καταστροφή, δεδομένης της δυσκολίας να ταξιδέψουν σπάνιες προμήθειες και πελάτες.

Μαζί με το Creature Shop, δημιούργησε, λοιπόν, μαριονέτες αγαπημένων μοντέλων με 40 σύνολα, τα οποία δημιουργήθηκαν καταρχάς σε φυσικό μέγεθος και στη συνέχεια μειώθηκαν για να ντύσουν μαριονέτες 30 ιντσών που «περπατούσαν» στην πασαρέλα ενώ βιολιά έπαιζαν απαλά στο φόντο. Υπήρχαν επίσης συντάκτες για την πρώτη σειρά. Μπορεί να ήταν όλο μινιατούρα, αλλά, στην πραγματικότητα ήταν μια τεράστια επιχείρηση, πιο ακριβή από μια επίδειξη μόδας. «Τον Απρίλιο έπρεπε να τραβήξω τη σκανδάλη και να πω, πρέπει να μείνω με αυτό, ακόμα κι αν όλα επιστρέψουν στην κανονικότητα κι όλοι οι άλλοι κάνουν κανονικά σόου ξανά», είπε ο Σκοτ.

Κάπως έτσι η γυναικεία συλλογή για την άνοιξη 2021 του ιταλικού οίκου μόδας παρουσιάστηκε με κούκλες, τόσο στην πασαρέλα, όσο και στις θέσεις του κοινού - όπου, μεταξύ άλλων, «παρευρέθηκε» κι η Αννα Γουίντουρ δίχως να βγάλει τα χαρακτηριστικά της γυαλιά.

Δείτε την συλλογή του οίκου για την άνοιξη 2021.

Η Moschino φυσικά δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες από το πρωτότυπο αυτό fashion show, που περιλάμβανε τα highlights της βραδιάς, δηλαδή τις μαριονέτες να περπατούν στην «πασαρέλα».

ΠΗΓΗ: vogue.com