Ένας νοσοκόμος που νόσησε βαριά με κορονοϊό δείχνει τι έκανε στο σώμα του η ασθένεια

Οι επιπτώσεις και στην εμφάνισή του, εκτός από την υγεία του, είναι συγκλονιστικές.
Ο Μάικ Σουλτς πριν νοσηλευτεί ήταν 86 κιλά και τώρα έχει φτάσει να ζυγίσει 63 κιλά.
Ο Μάικ Σουλτς πριν νοσηλευτεί ήταν 86 κιλά και τώρα έχει φτάσει να ζυγίσει 63 κιλά.
Mike Schultz/Instagram

Ο Μάικ Σουλτς είναι 43 ετών, πολύ αθλητικός και εργάζεται ως νοσοκόμος στο Σαν Φρανσίσκο. Πιστεύεται ότι είναι επίσης ένας από τους 38 ανθρώπους που κόλλησαν κορονοϊό στο Winter Party Festival στο Μαϊάμι στις αρχές Μαρτίου. Τελείωσε μια ημέρα πριν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύξει την πανδημία.

Έκτοτε πέρασε την μεγαλύτερη ταλαιπωρία της ζωής του. Χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα και έχοντας υιοθετήσει έναν πολύ υγιεινό τρόπο ζωής, θα σκεφτόταν κάποιος ότι δεν θα νοσούσε βαριά. Όπως είπε ο ίδιος στο BuzzFeed, αν και γνώριζε για τον ιό, θεώρησε ότι επειδή ήταν νέος και δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ότι δεν θα διακινδύνευε την ζωή του αν έκανε ένα ταξίδι για να δει τον φίλο του, που είναι DJ, να παίζει στο φεστιβάλ. Ωστόσο, δεν έγινε αυτό στην περίπτωσή του.

Μια εβδομάδα μετά άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα και για 6 εβδομάδες πάλευε για τη ζωή του στο νοσοκομείο. Γρήγορα ο πυρετός του έφτασε το 39,5 και βρέθηκε υγρό στους πνεύμονες. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν πολύ εξαντλημένος και είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου. Νόμιζε ότι οι έξι εβδομάδες ήταν μόλις μία.

Με την περιπέτειά του να δείχνει ότι έχει τελειώσει, αποφάσισε να δείξει στον κόσμο τι έκανε ο κορονοϊός στο σώμα του. Έτσι μοιράστηκε με τους περίπου 35.000 followers δύο φωτογραφίες από το πριν και το μετά. Πριν νοσηλευτεί ήταν 86 κιλά και τώρα έχει φτάσει να ζυγίσει 63 κιλά.

Όπως λέει ο ίδιος είναι ακόμα πολύ αδύναμος. Με το ζόρι κατάφερε να κρατήσει το τηλέφωνο για να βγάλει τη selfie.

Τελικά βγήκε από το νοσοκομείο ακριβώς 57 ημέρες μετά την εισαγωγή του.