Εντεκα κινηματογραφιστές για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Σε πανελλήνια πρεμιέρα, στον θερινό κινηματογράφο Γαρδένια της Υδρας το ερχόμενο Σάββατο 8 Αυγούστου (9 μ.μ.), η ταινία «Interdependence».
Interdependence
Interdependence
Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας

Το Ιστορικό Μουσείο-Αρχείο Ύδρας και η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας, παρουσιάζουν σε πανελλήνια πρεμιέρα, στον θερινό κινηματογράφο Γαρδένια το ερχόμενο Σάββατο 8 Αυγούστου (9 μ.μ.) την ταινία «Interdependence». Μια ταινία όπου έντεκα κινηματογραφιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, η ταινία «Interdependence» (διάρκειας 1’38), αποτελείται από έντεκα ιστορίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στις πέντε ηπείρους κι αναδεικνύει τις αλληλένδετες σχέσεις μεταξύ της ανθρώπινης κοινωνίας και του φυσικού περιβάλλοντος που διαρκώς επιδεινώνονται απ’ την κλιματική αλλαγή σε πολλαπλές καταστάσεις.

Οι συμμετέχοντες κινηματογραφιστές, έχουν επιλεγεί τόσο για τις καθιερωμένες καλλιτεχνικές τους ιδιότητες, όσο και για την ισχυρή δέσμευσή τους για την αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Την ταινία θα προλογίσουν, η παραγωγός, Αντελίνα φον Φίρστενμπεργκ και ο σκηνοθέτης, Θανάσης Ρεντζής. Ακολούθως, ο δρ. των Γαιοεπιστημών, στο University College, London, Μιχάλης Τσαμαδός, θα μιλήσει για την κλιματική αλλαγή, ενώ ο αρχιτέκτων, και εκλεγμένος σύμβουλος στην περιφέρεια Αττικής, με την Οικολογική Συμμαχία, Γιώργος Δημητρίου, θα συζητήσει με το κοινό για το σύνολο των οικολογικών ζητημάτων που ανακύπτουν σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα.

Οι έντεκα ιστορίες:

A Sunny Day,του FAOUZI BENSAÏDI, Μαρόκο
Lac, του MAHAMAT-SALEH HAROUN, Τσαντ
Last Dance, του ÁSA HJÖRLEIFSDÓTTIR, Ισλανδία
Extraction: The Raft of the Medusa, της SALOME LAMAS, Πορτογαλία
Kingdom,της BETTINA OBERLI, Ελβετία
Megha’s Divorce, της NILA MADHAB PANDA, Ινδία
Qurut, του SHAHRBANOO SADAT, Αφγανιστάν
Olmo, του SILVIO SOLDINI, Ιταλία
Tuã Ingugu, της DANIELA THOMAS, Βραζιλία
Hungry Seagull, του LEON WANG, Κίνα
Ka Mua Ka Muri – Walking Backwards into the Future, της KARIN WILLIAMS, Νέα Ζηλανδία

Δημοφιλή