Εντεκα προτάσεις για να φρεσκάρουμε τους εξωτερικούς μας χώρους για τον Απρίλιο

Θα μοιάζουν αγνώριστοι.
Πρόταση διακόσμησης εξωτερικού χώρου
Πρόταση διακόσμησης εξωτερικού χώρου

Αν διαθέτουμε κήπο, μπαλκόνι ή ταράτσα, ιδού μερικές ιδέες για το πώς μπορούμε να τα ζωντανέψουμε εν όψει Απριλίου.

1. Ας φέρουμε τις διακοπές σπίτι μας

Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε τώρα, αλλά μπορούμε να φέρουμε τις διακοπές στον πίσω κήπο ή στο μπαλκόνι μας. Πριντ με φύλλα, εκτυπώσεις, φωτισμοί που παραπέμπουν σε παραμύθι και μοντέρνα έπιπλα από ινδική κάλαμο συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα μικρό κομμάτι παραδείσου στο σπίτι.

2. Ας βάλουμε έναν γωνιακό καναπέ στον χώρο μας

Είτε αγοράσουμε ένα είτε δημιουργήσουμε μόνοι μας ένα (το Pinterest είναι ένα εξαιρετικό για να δούμε πώς τα έχουν κατασκευάσει οι άνθρωποι από παλιές παλέτες), δεν θα μετανιώσουμε για ένα γωνιακό χώρο χαλάρωσης στον πίσω κήπο μας. Ιδανικό για κοινωνικά απομακρυσμένες συναντήσεις.

3. Ας επενδύσουμε σε μερικά νέα φυτά

Ας βάλουμε τον εαυτό μας στο κέντρο του κήπου μας κι ας απολαύσουμε μερικά όμορφα φυτά που βρίσκονται ήδη ανθισμένα σε γλάστρες. Θα φέρουν το λίγο - πολύ απαραίτητο χρώμα στον πίσω κήπο μας και, εάν έχουμε ήδη κάποιες γλάστρες, παρέχουν έναν εξαιρετικό τρόπο διαχωρισμού της περιοχής σε διαφορετικά τμήματα.

4. Ας δώσουμε εμπνευσμένες διακοσμητικές πινελιές

Μικρές, απλές διακοσμητικές πινελιές στον εξωτερικό χώρο μας μπορούν να τον ζωντανέψουν, κι αυτό να γίνει χωρίς μεγάλο κόστος.

5. Ας επενδύσουμε σε ένα χαλί εξωτερικού χώρου

Ιδανικό για μικρότερους κήπους, αίθρια και μπαλκόνια, ένα χαλί εξωτερικού χώρου όχι μόνο φωτίζει τον χώρο μας, αλλά μπορεί επίσης να κρύψει τυχόν άσχημες πλάκες που χρειάζεται να καθαριστούν ή να αντικατασταθούν. Επιπλέον, αν χρησιμοποιήσουμε τα μαξιλάρια από τον καναπέ μας, μπορούμε να καθίσουμε στο χαλί εάν υπάρχει έλλειψη καρεκλών.

6. Ας παίξουμε με την μονοχρωμία

Νιώθουμε ότι ο υπαίθριος χώρος μας χρειάζεται ανανέωση αλλά δεν είμαστε σίγουροι πώς - ή ακόμα κι από πού - να ξεκινήσουμε; Μια γρήγορη επιδιόρθωση είναι να ποντάρουμε σε σε μια μονόχρωμη παλέτα χρωμάτων. Ας αναμείξουμε τα ασπρόμαυρα υφάσματα με τα ξύλινα έπιπλα. Θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα; Ας χρωματίσουμε τυχόν κοντινούς φράκτες και πέργκολες με πιο σκούρο χρώμα.

7. Ας αλλάξουμε τις πλάκες εξωτερικού χώρου με πλακάκια ή ψηφίδες

Αυτό είναι λίγο πιο έντονο, αλλά αν θέλουμε να «εγκαταστήσουμε» ένα μεσογειακό θέμα στην αυλή μας πριν από το καλοκαίρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλακάκια εξωτερικού χώρου (ή ψηφίδες) κι όχι τυπικές πλάκες κήπου. Είναι λίγο πιο περίπλοκο να μπουν στην θέση τους, αλλά μόλις αυτό συμβεί, να είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιάσουμε με τον μοντέρνο, νέο υπαίθριο χώρο μας.

8. Ας επιλέξουμε πολλαπλές ρυθμίσεις θέσεων

Ακόμα και οι μικρότεροι χώροι, όπως τα μπαλκόνια, μπορούν να σχεδιαστούν με τρόπο που κάνει την περιοχή να μοιάζει μεγαλύτερη απ′ ότι είναι. Ας δοκιμάσουμε να τοποθετήσουμε έναν πάγκο στο ένα άκρο και ένα μικρό μπιστρό τραπέζι στο άλλο, με μαξιλάρια, μικρά φυτά και χαλιά για να διαλυθούν τα κενά μεταξύ τους.

9. Ας μην ξεχνάμε τα ριχτάρια μας

Μπορεί να είναι άνοιξη, αλλά ο αέρας εξακολουθεί να είναι αρκετά δροσερός το βράδυ, οπότε ας ξεκινήσουμε με μερικές κουβέρτες στις καρέκλες σε περίπτωση που αρχίσουμε να νιώθουμε το κρύο.

10. Ας δώσουμε ένταση στον πάγκο μας

Εάν δεν έχουμε έπιπλα κήπου, αλλά έχουμε έναν παλιό πάγκο, ας του δώσουμε μια νέα ευκαιρία ζωής με μερικές στρώσεις βαμμένου χρώματος εξωτερικού χώρου. Ας τον κολλήσουμε σε ένα ηλιόλουστο σημείο κι είμαστε τέλειοι.

11. Ας μην ξεχνάμε τα κεριά

Εάν έχουμε ένα μπάτζετ, μερικά καλά μαξιλάρια και κεριά από το σαλόνι μας - τα βρίσκουμε φθηνά στο διαδίκτυο - μπορούν να κάνουν τα παλιά έπιπλα κήπου να κελαϊδήσουν.

Ας κάνουμε στους πάγκους και τις καρέκλες μας ένα καλό καθάρισμα, ειδικά αν έχουν «καθίσει» όλο το χειμώνα. Ας προσθέσουμε τα μαξιλάρια μας κι ας τοποθετήσουμε κεριά κοντά. Είμαστε τέλειοι!