Εντυπωσιάζει η τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού της Nissan

Οι δοκιμές δείχνουν ότι βελτιώνει δραστικά την αποφυγή σύγκρουσης.
Παλαιό Φάληρο
Παλαιό Φάληρο
NISSAN

Συνεχίζονται οι δοκιμές των κατασκευαστών αυτοκινήτων, πάνω σε συστήματα ημιαυτόνομης αλλά και πλήρως αυτόνομης οδήγησης, με στόχο να κάνουν τα αυτοκίνητα ακόμα πιο ασφαλή, μειώνοντας και τα τροχαία ατυχήματα.

Στα βίντεο που θα δείτε, η Nissan έχει εξελίξει μια νέα τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού, η οποία χρησιμοποιεί εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με το περιβάλλον του οχήματος για να βελτιώσει δραστικά την αποφυγή σύγκρουσης.

Η τεχνολογία «αληθινής εδαφικής αντίληψης» της Nissan, συνδυάζει πληροφορίες από συσκευές υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς, όπως LIDAR, ραντάρ και κάμερες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει το σχήμα και την απόσταση των αντικειμένων, καθώς και τη δομή της περιοχής που περιβάλλει το όχημα, σε πραγματικό χρόνο και με υψηλό βαθμό ακρίβειας. Αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, το όχημα είναι δυνατό να αναλύσει άμεσα την τρέχουσα κατάσταση, να κρίνει και να εκτελέσει αυτόματα τις απαιτούμενες λειτουργίες αποφυγής σύγκρουσης. Αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να ανιχνεύσει βεβαρυμμένη κυκλοφορία και εμπόδια στο δρόμο, σε απόσταση, και να εκτελέσει, αναλόγως, αλλαγές στη λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης είναι σημαντικό ότι η τεχνολογία μπορεί να παρέχει αυξημένη υποστήριξη στους οδηγούς σε περιοχές όπου δεν είναι διαθέσιμες λεπτομερείς πληροφορίες χάρτη.

Popular in the Community