Εορταστικά καλάθια από σήμερα – Ποιες εταιρείες παιχνιδιών συμμετέχουν

Μέχρι πότε θα διαρκέσουν.
Photo taken in Köln, Germany
Photo taken in Köln, Germany
Thomas Schmidt via Getty Images/EyeEm

Το «καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου είναι ένα διευρυμένο, ως προς τις κατηγορίες, «καλάθι του νοικοκυριού» καθώς προστέθηκαν η γαλοπούλα και το μοσχάρι καθώς και τα γλυκίσματα: βασιλόπιτα ή τσουρέκι και η σοκολάτα.

Ο «σάκος του Άη Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών που εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά.

Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές, ενώ η σχετική λίστα με τις τιμές θα αναρτάται στο e-καταναλωτής όπως γίνεται και στο αντίστοιχο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ευκρινής κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» θα πρέπει υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος.
Ο κατάλογος θα αναγράφει αναλυτικά τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα. Αναλυτικά οι κατηγορίες είναι:

- Επιτραπέζια / Παζλ

- Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)

- Βρεφικά παιχνίδια

- Φιγούρες δράσης

- Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)

- Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα

- Ηλεκτρονικά παιχνίδια

- Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)

- Λούτρινα

- Μουσικά παιχνίδια.

Οι αλυσίδες παιχνιδιών που θα συμμετάσχουν «Στο «Καλάθι του Άη Βασίλη» που θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 11 Ιανουαρίου είναι οι εξής:

- Max Store

- Mουστάκας

- Toys-shop.gr

- patini.gr

- jumbo.gr

- perfect toy

- koumis toy

- toy city

- Mothercare

- comfuzio

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ γνωστοποιεί τα εξής:

«7η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού» και οι μειώσεις συνεχίζονται: Από τα 850 προϊόντα αυξήθηκαν μόνο τα 48 (6%), 129 (15%) μειώθηκαν και τα υπόλοιπα 673 (79%) παρέμειναν ίδια! Αύριο στις 09:30 σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάζουμε όλα τα στοιχεία αναλυτικά».

Σημειώνεται ότι από σήμερα το βράδυ αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα e-katanalotis οι, συνολικά, 15 αλυσίδες παιχνιδιών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του Άη Βασίλη» με τις τιμές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή