ΔΙΕΘΝΕΣ
17/04/2018 11:22 EEST

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για βίαιη σύλληψη μαύρου φοιτητή του Χάρβαρντ

LUNAMARINA via Getty Images

Η αστυνομία του Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ κατηγορείται για τη βίαιη σύλληψη ενός μαύρου φοιτητή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ την περασμένη Παρασκευή (13/4). Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 21χρονος φοιτητής ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ωστόσο, σάλος έχει ξεσπάσει καθώς οι Αρχές φέρεται να τον χτύπησαν επανειλημμένα δυνατά στο στομάχι.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται ο άνδρας να πέφτει στο έδαφος με έναν αξιωματικό να τον χτυπά στην κοιλιακή χώρα. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί αντέδρασαν χωρίς να υπάρχει πρόκληση. Την ίδια στιγμή, η κοινότητα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ παραμένει προβληματισμένη για τη χρήση βίας.

 

 

Ο φοιτητής συνελήφθη με τις κατηγορίες της άτακτης συμπεριφοράς, προσβολής της δημοσίας αιδούς και επίθεσης κατά της Αρχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί επτά κλήσεις εκτάκτου ανάγκης εις βάρους του, συμπεριλαμβανομένης και μιας κλήσης από μία γυναίκα, η οποία ανέφερε ότι τής πέταξε τα ρούχα του.