ΗΠΑ: Αρχηγός αστυνομικού τμήματος είπε στους αξιωματικούς πού να προμηθευτούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο αρχηγός της αστυνομίας στο Oκμπορο της Βόρειας Καρολίνας, τέθηκε σε αναστολή αφού εξωτερική έρευνα επιβεβαίωσε την κομπίνα.

Ένας αρχηγός αστυνομικού τμήματος της Βόρειας Καρολίνας τέθηκε σε αναστολή άνευ αποδοχών και σε επιτήρηση, αφού είπε στους αστυνομικούς πού θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα πλαστό πιστοποιητικού εμβολιασμού για COVID-19 χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο Tι.Τζέι. Σμιθ, αρχηγός της αστυνομίας στο Οκμπορο της Βόρειας Καρολίνας, τέθηκε σε άδεια άνευ αποδοχών για δύο εβδομάδες αφού ομάδα εσωτερικών ερευνών αποκάλυψε την απάτη, σύμφωνα με το CNN. Η αποκάλυψη έγινε καθώς οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν έως και 10.000 κρούσματα COVID-19 την ημέρα στην Πολιτεία τον Ιανουάριο.

Ο Σμιθ δέχτηκε επίπληξη μετά από μια εσωτερική έρευνα που διεξήχθη από την Blue Chameleon Investigations η οποία αποκάλυψε ότι είπε στους συναδέλφους του για την κλινική. Η εταιρεία ιδιωτικών ερευνών έλαβε επίσης βοήθεια από τον διοικητή της πόλης του Oκμπορο Nταγκ Μπέρτζες, ο οποίος κατηγόρησε τον Σμιθ για «παραβίαση καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένης της απάτης, των εσκεμμένων πράξεων που θέτουν σε κίνδυνο την περιουσία άλλων και την εξυπηρέτηση αντικρουόμενων συμφερόντων».

Ο επί πενταετίας αρχηγός της αστυνομίας απάντησε μέσω email για τις ενέργειές του στη The Stanly News and Press. Στο μήνυμα του, δήλωσε ότι διαβίβαζε πληροφορίες που έλαβε από έναν φίλο του.

«Αφού μίλησα με αυτόν τον φίλο, κάλεσα άλλους δύο αξιωματικούς (όχι στο τμήμα μου) και μετέδωσα πληροφορίες σχετικά με αυτό που περιγράφεται ως κλινική ”αυτοεμβολιασμου”», είπε ο Σμιθ. «Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα, έκλεισα το τηλέφωνο και έκανα άλλες δύο κλήσεις. Δεν κάθησα να το σκεφτώ πολύ. Απλά διέδωσα τις πληροφορίες που είχα».

Ο Σμιθ ολοκλήρωσε τη δήλωσή του παραδεχόμενος το λάθος του και με την επισήμανση πως ήθελε να μιλήσει νωρίτερα, «αλλά με όλα όσα συμβαίνουν, ήταν καλύτερο να περιμένω να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία».

Να σημειωθεί ότι παρατηρείται στις ΗΠΑ εκτεταμένος δισταγμός μεταξύ των αξιωματικών των αρχών επιβολής του νόμου ως προς τη λήψη του εμβολίου για την COVID-19, ενώ η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Ομικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα. Από την αρχή της πανδημίας, πάνω από 460 μέλη της επιβολής του νόμου έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό, όπως αναφέρουν οι New York Times. Επιπλέον, ο κορονοϊός ήταν η κύρια αιτία θανάτου για τους αστυνομικούς το 2020. Παρόλα αυτά, τα αστυνομικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα αντιστέκονται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για το σώμα τους.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα