ΔΙΕΘΝΕΣ
29/03/2019 14:36 EET | Updated 29/03/2019 14:49 EET

ΗΠΑ: Αστυνομικοί εισβάλλουν σε σπίτι γιατί οι γονείς δεν πάνε στο νοσοκομείο το άρρωστο παιδί τους

Το δίχρονο αγόρι είχε 40°C πυρετό και δεν είχε κάνει κανένα εμβόλιο.

Η Σάρα Μπεκ και ο Μπρουκς Μπράις ζουν στο Τσάντλερ της Αιζόνα, στις ΗΠΑ και έχουν τρία παιδιά. Το ένα από αυτά, ο δίχρονος Χέμπερ αρρώστησε και παρουσίασε υψηλό πυρετό, 40,5° C. Οι γονείς, πήγαν το παιδί σε μια κλινική φυσιοπαθητικής (μορφή εναλλακτική ιατρικής).

Οι γιατροί αρνήθηκαν να αναλάβουν το παιδί, που εκτός των άλλων δεν είχε κάνει τα προβλεπόμενα εμβόλια, και συμβούλεψαν τους γονείς να σπεύσουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Νωρίτερα είχαν επικοινωνήσει με γιατρούς στα πλησιέστερα νοσοκομεία και υπήρχαν φόβοι πως ο μικρός είχε μηνιγγίτιδα.

Ο πυρετός του Χέμπερ έπεσε λίγη ώρα αργότερα στους 38°C και η μητέρα αποφάσισε πως δεν χρειαζόταν να πάνε στο νοσοκομείο. Ο γιατρός που εξέτασε αρχικά τον μικρό επικοινώνησε με τη μητέρα και φαίνεται πως προσπάθησε να την πείσει ότι ακόμη και εάν το παιδί παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και πάλι θα πρέπει να πάει στα επείγοντα στο νοσοκομείο επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη ζωή του. Η μητέρα αρνήθηκε όμως και πάλι ενώ τις ώρες που ακολούθησαν έπαψε να απαντά στις επίμονες κλήσεις των γιατρών. 

Οι υπεύθυνοι της κλινικής επικοινώνησαν με όλα τα νοσοκομεία της περιοχής και διαπίστωσαν πως δεν είχε γίνει καμία εισαγωγή. Αφού το παιδί πιθανότατα παρέμενε αβοήθητο στο σπίτι, ενημέρωσαν τελικά την Πρόνοια εκφράζοντας φόβους πως η ζωή του Χέμπερ μπορεί να είναι σε κίνδυνο. Η Πρόνοια με τη σειρά της επικοινώνησε με την αστυνομία στο Τσάντλερ της Αριζόνα και οι αρχές αποφάσισαν να επέμβουν.

YouTube

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Τσάντλερ, αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι των Μπεκ και Μπράις αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να τους επιτρέψουν την είσοδο. Δεν απαντούσε κανείς στις εκκλήσεις τους. Στην αναφορά της αστυνομίας επισημαίνεται μάλιστα πως οι αστυνομικοί άκουγαν τα παιδιά από μέσα, να βήχουν δυνατά. 

Ο πατέρας επικοινώνησε στη συνέχεια τηλεφωνικά με το Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησε να απομακρυνθούν από την αυλή του σπίτι του οι αστυνομικοί υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο γιος του δεν είχε πλέον πυρετό. 

Οι αστυνομικοί απ′ έξω επέμεναν να ανοίξει την πόρτα. Του ζήτησαν να βγει έστω έξω για να μιλήσουν αλλά εκείνος φώναζε πως το παιδί είναι καλά και πως κανείς δεν θα τον αναγκάσει να πάει στο νοσοκομείο για να φύγει τελικά με έναν φουσκωμένο λογαριασμό για τα ιατρικά έξοδα.

«Μπρουκς πρέπει να βγεις από το σπίτι τώρα...πρέπει να δούμε εάν τα παιδιά είναι καλά», είπαν οι αστυνομικοί στη μητέρα. Εκείνη όμως απάντησε πως ο μικρός γιος της ήταν καλά και πως είχε μόνο 38°C πυρετό. «Είναι ασφαλής. Κοιμάται. Παρακαλώ, αφήστε μας ήσυχους», είπε με τη σειρά του ο πατέρας, σύμφωνα με δηλώσεις του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KPNX. 

 

Τελικά, πάνοπλοι αστυνομικοί, με αλεξίσφαιρα γιλέκα έσπασαν την πόρτα του σπιτιού, μπήκαν μέσα και άρχισαν να ερευνούν τους χώρους του σπιτιού αναζητώντας τον μικρό Χέμπερ και τα αδέρφια του.

Σύμφωνα με την αναφορά του αστυνομικού τμήματος για τα γεγονότα της 25 Φεβρουαρίου που μόλις τώρα ήρθαν στο φως, οι αστυνομικοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να εισβάλουν στο σπίτι καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του 2χρονου αγοριού, το οποίο έχριζε άμεσης ιατρικής φροντίδας.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια αναφορά, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν τελικά στο σπίτι, βρήκαν δύο ακόμη παιδιά πέραν του Χέμπερ, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών τα οποία παρουσίαζαν τα ίδια συμπτώματα με τον δίχρονο αδερφό τους ενώ είχαν κάνει εμετό στα κρεβάτια τους.

Στο σπίτι «επικρατούσε παντού ακαταστασία» ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν και ένα πυροβόλο όπλο- το οποίο δεν είχε τοποθετηθεί σε ασφαλές σημείο- στο υπνοδωμάτιο των γονιών.

Η επιχείρηση έληξε με την απομάκρυνση και των τριών παιδιών του ζεύγους που πλέον έχουν τεθεί υπό την προστασία της Πρόνοιας ενώ και τα τρία παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Τράβηξαν όπλα, έριχναν φώτα στο πρόσωπό μου...με είδαν και μου είπαν να σηκώσω ψηλά τα χέρια», λέει ο πατέρας ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και έκαναν έρευνα στο σπίτι. «Μας συμπεριφέρονταν σαν να είμαστε εγκληματίες...έσπασαν την πόρτα. Δεν έχω ιδέα τι τραύμα μπορεί να προκάλεσε όλο αυτό στα παιδιά μου. Θέλω να μάθε που είναι τώρα τα παιδιά μου», λέει ο πατέρας.

«Αγαπάμε τα παιδιά μας, τα αγαπάμε. Εάν είχαν ανάγκη βοήθειας θα τους την παρείχαμε» λέει από την πλευρά της η μητέρα των τριών παιδιών στο  KPHO

Οι γονείς δεν αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις μέχρι στιγμής, αλλά η έρευνα των αρχών συνεχίζεται και τα παιδιά παραμένουν υπό την προστασία της Πρόνοιας.

Πηγές: The Washington Post, The Telegraph