ΗΠΑ: Αστυνομικός μπήκε σε διαμέρισμα που νόμιζε ότι ήταν δικό της και σκότωσε τον άνδρα που βρήκε εκεί

RobMattingley via Getty Images

Μια αστυνομικός στο Ντάλας των ΗΠΑ μπήκε το βράδυ της Πέμπτης σε ένα διαμέρισμα το οποίο νόμιζε πως ήταν δικό της και πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα που ζούσε εκεί, ανακοίνωσε η αστυνομία, επικαλούμενη την αναφορά της αστυνομικού σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη.

Όταν βρέθηκε στο λάθος διαμέρισμα, η αστυνομικός χρησιμοποίησε το όπλο της, χτυπώντας το θύμα, έναν 26χρονο άνδρα, ο οποίος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου και λίγο αργότερα ανακηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή η αστυνομία του Ντάλας.

Η 26χρονη αστυνομικός είπε ότι νόμιζε πως είχε μπει στο δικό της σπίτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Έχει τεθεί σε υποχρεωτική άδεια, εν όψει της ολοκλήρωσης της σχετικής έρευνας.

Σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή, το θύμα ταυτοποιήθηκε ως ο Μπόθαμ Σεμ Τζιν, και η αυτοψία ήταν να γίνει το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με τη St Lucia Times, εφημερίδα του μικρού νησιωτικού κράτους της Αγίας Λουκίας στην Καραϊβική, ο Τζιν ήταν γιος ενός πρώην μόνιμου γραμματέα του κράτους. Η αστυνομία του Ντάλας δεν επιβεβαίωσε την ταυτότητα του άνδρα.

Η εφημερίδα ανέφερε πως το θύμα ήταν εργαζόμενος της PricewaterhouseCoopers και ζούσε σε μια κλειστή/περιφραγμένη κοινότητα. Επικαλούμενη συγγενή του Τζιν, η St. Lucia Times ανέφερε πως η αστυνομικός ζούσε σε διαμέρισμα σε άλλο όροφο του ίδιου συγκροτήματος διαμερισμάτων.