ΔΙΕΘΝΕΣ
27/11/2019 11:22 EET | Updated 27/11/2019 11:23 EET

ΗΠΑ: Αγριο γιουχάρισμα στη Μελάνια Τραμπ σε εκδήλωση για τα οπιοειδή στη Βαλτιμόρη

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποκαλέσει την πόλη «ένα αηδιαστικό μέρος που έχει κατακλυστεί από αρουραίους»

ASSOCIATED PRESS

Η Μελάνια Τραμπ αποδοκιμάστηκε έντονα το βράδυ της Τρίτης σε μια εκδήλωση στη Βαλτιμόρη, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Λευκού Οίκου κατά των οπιοειδών.

Ο Ντόναλντ Τραπμ εξόργισε πολλούς στη Βαλτιμόρη αυτό το καλοκαίρι, όταν στην προσπάθειά του να επιτεθεί στον γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Ελάιζα Κάμινγκς, είχε χαρακτηρίσει την πόλη «ένα αηδιαστικό μέρος που έχει κατακλυστεί από αρουραίους» και «μια περιοχή πολύ επικίνδυνη και βρώμικη», όπου «κανένα ανθρώπινο ον δεν θα ήθελε να ζήσει εκεί».

Αυτό είχε αναγκάσει την εφημερίδα του Baltimore Sun να πει στον πρόεδρο: «Καλύτερα να ζεις με κάποια παράσιτα στη γειτονιά σου παρά να είσαι ένα».

Την Τρίτη, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ παρακολούθησε εκδήλωση της τοπικής νεολαίας για την ενημέρωση ενάντια στη χρήση των οπιοειδών στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ Baltimore College.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης φάνηκε να κάνει προληπτική έκκληση για ευγένεια, λέγοντας στο ακροατήριο ότι είναι «νέοι αλλά κύριοι».

Παρ ’όλα αυτά, έντονες αποδοκιμασίες ακούστηκαν καθώς περπατούσε στη σκηνή, οι οποίες συνεχίστηκαν καθώς άρχισε να μιλάει.

Η Μελάνια Τραμπ συζήτησε για την πρωτοβουλία, η οποία εστιάζει στην ευημερία και στην ασφάλεια στο διαδίκτυο καθώς και την καταπολέμηση της χρήσης οπιοειδών.

«Είμαι σε αυτόν τον αγώνα μαζί σας και αγωνίζομαι μαζί σας», είπε.

Η ομιλία της διήρκεσε λιγότερο από έξι λεπτά. Καθώς έφυγε από το βήμα, τα γιουχαρίσματα ακούστηκαν ξανά.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε αργότερα, η πρώτη κυρία είπε: «Ζούμε σε μια δημοκρατία και όλοι δικαιούνται να εκφράζουν τη γνώμη τους, αλλά το γεγονός είναι ότι έχουμε μια σοβαρή κρίση στη χώρα μας και εξακολουθώ να είμαι αποφασισμένη να αφοσιωθώ στην εκπαίδευση των παιδιών για τους κινδύνους και τις θανατηφόρες συνέπειες της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.