ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ν. Κορέα προειδοποιούν την Πιονγκγιάνκ να απέχει από πυρηνικές δοκιμές

Η Β. Κορέα πραγματοποιεί δοκιμές όπλων με πρωτοφανή ρυθμό φέτος, εκτοξεύοντας περισσότερους από 24 βαλλιστικούς πυραύλους.
.
.
Reuters

ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα προειδοποίησαν σήμερα την Β. Κορέα ότι θα απαντήσουν από κοινού στην περίπτωση που πραγματοποιήσει έβδομη δοκιμή πυρηνικής βόμβας.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να επαναλάβει τις δοκιμές πυρηνικής βόμβας για πρώτη φορά από το 2017.

«Συμφωνήσαμε ότι θα ήταν απαραίτητη μια απαράμιλλη κλίμακα απάντησης εάν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε μια έβδομη πυρηνική δοκιμή», δήλωσε ο

Ο πρώτος υφυπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Τσο ΓιανΝτονγκ σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο δήλωσε, ότι και οι τρεις χώρες είναι έτοιμες να απαντήσουν σε αυτό το ενδεχόμενο..

«Προτρέπουμε τη Βόρεια Κορέα να απόσχει από περαιτέρω προκλήσεις», είπε η Αμερικανίδα αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν, χαρακτηρίζοντάς τες «απερίσκεπτες και βαθιά αποσταθεροποιητικές για την περιοχή».

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί δοκιμές όπλων με πρωτοφανή ρυθμό φέτος, εκτοξεύοντας περισσότερους από 24 βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένου ενός που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία.

Εξοργισμένη από τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Νότιας Κορέας, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε την περασμένη εβδομάδα εκατοντάδες βλήματα πυροβολικού στα ανοικτά των ακτών της σε μια σοβαρή προειδοποίηση προς τον νότιο γείτονά της.

Τον Σεπτέμβριο, το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ronald Reagan και συνοδευτικά πλοία πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις δυνάμεις της Νότιας Κορέας ως απάντηση στην δοκιμή του βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου.

Ήταν η πρώτη κοινή στρατιωτική τους εκπαίδευση σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο από το 2017.

Δημοφιλή