ΗΠΑ: «Μήνυμα θανάτου» από τον ένοπλο πριν την πολύνεκρη επίθεση σε Walmart

ΗΠΑ: «Μήνυμα θανάτου» από τον ένοπλο πριν την πολύνεκρη επίθεση σε Walmart
Jay Paul via Reuters

Ο προϊστάμενος της Walmart που σκότωσε έξι συναδέλφους σε υποκατάστημα της Βιρτζίνια την Τρίτη αγόρασε το όπλο την ημέρα της επίθεσης ενώ άφησε ένα περίεργο μήνυμα στο κινητό του, στο οποίο καταφερόταν εναντίον υπαλλήλων που πίστευε ότι τον κορόιδευαν και τον πρόδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Δημοτική Αρχή της πόλης Τσέσαπικ.

Στο σημείωμά του, ο 31χρονος δράστης Άντρε Μπινγκ, έκανε αναφορά σε μια απροσδιόριστη εργασιακή αποτυχία από την πλευρά του για το οποίο θεώρησε ότι μερίδα των εργαζομένων τον κορόιδευε. Ενώ πίστευε ότι το τηλέφωνό του είχε χακαριστεί κάτι που του δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα, χαρακτηρίζοντας τα «το χειρότερο συναίσθημα που μπορούσε να φανταστεί κανείς».

«Οι συνάδελφοι μου χαμογελούσαν ειρωνικά, με κορόιδευαν και χαίρονταν με την αποτυχία μου. Γι’ αυτό θα έχουν την ίδια μοίρα με εμένα».

Ο Άντρε Μπινγκ έγραψε επίσης στο «μήνυμα θανάτου» ότι σχεδίαζε να χαρίσει την ζωή σε μια υπάλληλο, επειδή είχε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του, λόγω του θανάτου της μητέρας της από καρκίνο.

Σε έρευνα στο σπίτι του, η αστυνομία βρήκε σφαίρες και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με το πιστόλι των 9 χιλιοστών, συμπεριλαμβανομένης της απόδειξης αγοράς.

«Το όπλο αγοράστηκε νόμιμα από ένα τοπικό κατάστημα το πρωί της Τρίτης 22 Νοεμβρίου. Δεν είχε ποινικό μητρώο”, ανέφερε η Δημοτική Αρχή σε δήλωση της την Παρασκευή.

Ο Άντρε Μπινγκ, υπεύθυνος της βραδινής βάρδιας, πυροβόλησε μερικούς αλλά όχι όλους τους υπαλλήλους, που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα αναψυχής, πριν από τη βάρδιά τους την Τρίτη, αυξάνοντας την πιθανότητα να οι δολοφονίες να ήταν στοχευμένες.

Δημοφιλή