ΗΠΑ: Μητέρα αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή για κακοποίηση του παιδιού της μέχρι θανάτου

Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν πως φήμες που κυκλοφόρησαν στα social media έχουν επηρεάσει ανεπανόρθωτα την υπόθεση.
.
.
Bell County Detention Center

Μία 21χρονη μητέρα στο Κεντάκι των ΗΠΑ βρίσκεται στη φυλακή και είναι αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή, καθώς κατηγορείται για πολύ σοβαρή κακοποίηση της μικρής κόρης της, με αποτέλεσμα τον θάνατο του παιδιού. Ωστόσο οι δικηγόροι της ισχυρίζονται πως φήμες οι οποίες κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν «μολύνει» την υπόθεση, επηρεάζοντάς την ανεπανόρθωτα.

Η Έρικα Λόσον αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες σε σχέση με τον θάνατο της 17 μηνών κόρης της, Ελένα, όπως δείχνουν online δικαστικά έγγραφα που είδε το People. Είχε συλληφθεί το 2023 μετά τον θάνατο της Ελένα σε νοσοκομείο του Τενεσί στις 30 Ιουλίου 2023 λόγω των τραυμάτων της. Είναι κρατούμενη στην κομητεία Μπελ.

Σύμφωνα με το WBIR-10 ο θείος της Ελένα πήγε στην αστυνομία πριν τον θάνατό της για να καταγγείλει κακοποίηση παιδιού, μα οι αρχές δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν την Ελένα τότε. Όπως αναφέρει το WATE, η εισαγγελέας Λίζα Φιούγκεϊτ επιδιώκει τη θανατική ποινή. Η υπεράσπιση προσπαθεί να την αποφύγει, λέγοντας πως οι φήμες στα social media έχουν επηρεάσει την υπόθεση.

«Νομίζω πως τα social media είναι ένα σημαντικό στοιχείο ενώ συζητάμε αυτή την υπόθεση» είπε ο Γκρεγκ Κόλσον, ένας από τους συνήγορους της υπεράσπισης, στο People. «Υπάρχει μια απίστευτη ποσότητα απόψεων στα social media και εκατοντάδες χιλιάδες αλληλεπιδράσεις που είναι ψευδείς και σε αντίθεση με τα στοιχεία».

Η υπεράσπιση επίσης λέει πως προηγούμενες δηλώσεις της Φιούγκεϊτ- η οποία στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι η Ελένα είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, ήταν ψευδείς. Οι συνήγοροι της Λόσον λένε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν σεξουαλική κακοποίηση ή ότι βρέθηκε DNA άνδρα στην Ελένα. Η Φιούγκεϊτ είπε ότι ήταν σε εξέλιξη και άλλες εξετάσεις.

Η υπεράσπιση ζητά επίσης αλλαγή χώρου για τη δίκη, επικαλούμενη απειλές και το ενδιαφέρον του κοινού για την υπόθεση, σύμφωνα με το WBIR-10- προσθέτοντας πως ψευδείς ισχυρισμοί για τον θάνατο του παιδιού έχουν εξαπλωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοφιλή