ΔΙΕΘΝΕΣ
15/10/2019 13:50 EEST | Updated 15/10/2019 14:04 EEST

ΗΠΑ: Κοριτσάκι ενός έτους είναι το 50ο παιδί που πεθαίνει ξεχασμένο σε αυτοκίνητο φέτος

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι ενός έτους που το ξέχασε ο πατέρας του και πέθανε από ασφυξία.

U. J. Alexander via Getty Images

Ακόμη ένα κορίτσι, μόλις ενός έτους, πέθανε από τη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το πεντηκοστό παιδί που βρίσκει τον ίδιο τραγικό θάνατο στη χώρα εντός του 2019.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι γονείς κάλεσαν την άμεση δράση περίπου στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας όταν βρήκαν την κόρη τους αναίσθητη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. 

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ξεχάστηκε από την οικογένειά του το πρωί της Δευτέρα στο αυτοκίνητο.

Ο Στιβ Χέγκαρντι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Φλόριντα δήλωσε ότι «μάλλον φαίνεται πως η οικογένεια εκείνο το πρωί ήταν πολύ απασχολημένη, μιας και έχουν πολλά παιδιά και έπρεπε να πάνε κάπου επειγόντως, με αποτέλεσμα να ξεχαστεί το μικρότερο μέλος τους στο παιδικό κάθισμα». Πάντως, οι αρχές δεν έχουν βρει σημάδια δόλου.

«Ο πατέρας αφού πήγε τη σύζυγό του στη δουλειά της και τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο, φαίνεται πως πήρε διαφορετικό όχημα να πάει στη δουλειά του, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να ξεχαστεί στο αυτοκίνητο», συμπλήρωσε ο αστυνομικός.

Οι τραγωδίες ώθησαν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να ανακοινώσουν ότι θα προσθέσουν  συστήματα υπενθύμισης στα περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητά τους από το 2025.

 

Πηγή: USA Today