ΔΙΕΘΝΕΣ
11/04/2019 22:47 EEST

ΗΠΑ: Ο δικηγόρος της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 335 ετών

Ο Μάικλ Αβενάτι βαρύνεται με 36 κατηγορίες για απάτη.

Associated Press

Ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι, γνωστός από τις δικαστικές διαμάχες του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται αντιμέτωπος με 36 κατηγορίες που αφορούν κατά κύριο λόγο οικονομικά αδικήματα – κατάχρηση, φορολογική και τραπεζική απάτη και δόλια χρεοκοπία– όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Λος Άντζελες Νικ Χάνα.

Ο Αβενάτι κατηγορείται και στη Νέα Υόρκη, σε μια άλλη υπόθεση, για απόπειρα εκβίασης της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και με ανάρτησή του στο Twitter επικαλέστηκε το δικαίωμά του «στο τεκμήριο της αθωότητας».

Ο 48χρονος δικηγόρος, που κατοικεί και ασκεί τη δικηγορία στην Καλιφόρνια, συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου στη Νέα Υόρκη μετά την καταγγελία ενός πελάτη του που ισχυρίστηκε ότι, καταχράστηκε τα χρήματα που του οφείλονταν. Φέρεται επίσης ότι έκανε ψευδείς φορολογικές δηλώσεις ώστε να λάβει τραπεζικά δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Από την έρευνα που ακολούθησε, οι κατηγορίες σε βάρος του διευρύνθηκαν, για να φτάσουν συνολικά τις 36 – μεταξύ άλλων φέρεται ότι καταχράστηκε τα χρήματα που έπρεπε να αποδοθούν σε πέντε πελάτες του προκειμένου να πληρώσει προσωπικά χρέη του.

Ο Αβενάτι, ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς αυτοκινήτου και ενός ιδιωτικού αεροσκάφους, δεν δήλωνε τα έσοδά του και δεν κατέβαλε τους φόρους του ιδίου καθώς και δύο εταιρειών του επί πολλά χρόνια.

Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 335 ετών, όπως είπε ο Χάνα.

Ο δικηγόρος είπε ότι θα δηλώσει αθώος στο δικαστήριο όπου κλήθηκε να εμφανιστεί στις 29 Απριλίου. Μέχρι τότε, θα παραμείνει ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 300.000 δολαρίων. «Επί 20 χρόνια εκπροσωπούσα τον Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ. Έκανα ισχυρούς εχθρούς. Έχω το δικαίωμα να μου αναγνωριστεί πλήρως το τεκμήριο της αθωότητας», έγραψε στο Twitter.

Ο Μάικλ Αβενάτι έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο καθώς εκπροσωπούσε την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς στη δικαστική διαμάχη της εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Κάποια στιγμή μάλιστα σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, όμως τελικά υπαναχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post