ΔΙΕΘΝΕΣ
21/06/2018 08:05 EEST | Updated 21/06/2018 08:38 EEST

«Γκρίζες ζώνες» στο διάταγμα Τραμπ για τερματισμό της «πολιτικής» απομάκρυνσης παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους

Drew Angerer via Getty Images

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι καταδίκασε το εκτελεστικό διάταγμα για το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης που υπέγραψε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ -με σκοπό, σύμφωνα με τον ίδιο, να αποτρέπεται ο διαχωρισμός παιδιών από τους γονείς τους όταν συλλαμβάνονται οικογένειες που μπαίνουν παράτυπα στις ΗΠΑ -υπογραμμίζοντας ότι «αντικαθιστά μια μορφή κακοποίησης παιδιών με μιαν άλλη».

Για τη Νάνσι Πελόσι, το διάταγμα του Τραμπ δεν κάνει τίποτε άλλο πέρα από το να «ανοίγει τον δρόμο για την κράτηση οικογενειών για μακρύ χρονικό διάστημα υπό συνθήκες παρόμοιες με εκείνες των φυλακών». Η Πελόσι κατηγόρησε τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι «χρησιμοποιεί τρομοκρατημένα μικρά παιδιά σαν μοχλό».

Επίσης βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τους οποίους ενημέρωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν σχετικά με το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη μετανάστευση, επισήμαναν ότι δεν γνωρίζουν εάν το διάταγμα αυτό θα αποτρέπει τον χωρισμό οικογενειών στην περίπτωση κρατήσεων διάρκειας άνω των 20 ημερών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post