ΔΙΕΘΝΕΣ
10/01/2019 11:48 EET | Updated 10/01/2019 15:00 EET

ΗΠΑ: Εκλεψε το «χρυσό» λαχείο του συγκατοίκου του

Πώς οι αρχές εντόπισαν τον φερόμενο ως δράστη

Yahoo Magazines PYC
Ο Αντούλ Σαοσογιάνγκ συνελήφθη την ώρα που πήγε να παραλάβει τα χρήματα.

Ένας άνδρας 35 ετών από την Καλιφόρνια συνελήφθη τη Δευτέρα από τις αρχές, καθώς κατηγορείται πως έκλεψε ένα λαχείο αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον συγκάτοικό του.

Όλα ξεκίνησαν την 20η Δεκεμβρίου όταν ο άνθρωπος που έμενε μαζί με τον Αντούλ Σαοσογιάνγκ, αγόρασε από ένα περίπτερο ένα λαχείο θέλοντας να δοκιμάσει την τύχη του. Κόντρα στα προγνωστικά, το λαχείο ήταν τελικά το τυχερό. Στη συνέχεια μοιράστηκε τα καλά νέα με τον φίλο του.

Το επόμενο πρωί μετέβη στην πλησιέστερη τράπεζα προκειμένου να παραλάβει τα χρήματά του, οι υπάλληλοι όμως τον ενημέρωσαν πως το χαρτί που είχε στα χέρια του ήταν... άχρηστο. Γρήγορα ο άνδρας κατάλαβε πως μάλλον για την κλοπή ήταν υπεύθυνος κάποιος από τους συγκατοίκους του.

Ο ίδιος κατήγγειλε το συμβάν ενώ το υπεύθυνο για τη λαχειοφόρο αγορά γραφείο ξεκίνησε άμεσα τους ελέγχους για την ημερομηνία και τον τόπο της αγοράς ενώ τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κάτι περίεργο συνέβαινε.

Οι ειδικοί επισκέφτηκαν το κατάστημα από το οποίο είχε αγοραστεί το λαχείο και εξέτασαν το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας τον τελευταίο μήνα. Από τη διασταύρωση των στοιχείων κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο συγκάτοικος του τυχερού είχε αγοράσει ένα δεύτερο λαχείο αφού έμαθε για τα κέρδη του φίλου του το οποίο έβαλε στη θέση του παλιού, ενώ εκείνος κοιμόταν.

Όταν όμως ο φερόμενος ως δράστης στις 9 Ιανουαρίου πήγε να παραλάβει τα κέρδη του, στην τράπεζα τον περίμενε η τοπική αστυνομία που τον συνέλαβε.

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του λαχείου λογικά θα λάβει τώρα το βραβείο του, αν και αυτό δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από την κρατική λοταρία της Καλιφόρνια.