ΗΠΑ: Βατραχάνθρωπος πέθανε μετά τη διαβολοβδομάδα των ΟΥΚ

Κατά τη διάρκεια της διαβόητης «Hell Week», οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε σκληρά γυμνάσια, ενώ στερούνται ύπνου και τροφής.
via Associated Press

Ενας υποψήφιος για την ένταξή του στους περίφημους του Navy SEAL, τους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πέθανε την Παρασκευή, ενώ ένας δεύτερος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, αμφότεροι αφότου ολοκλήρωσαν μια εβδομαδιαία φάση στρατιωτικής εκπαίδευσης που είναι γνωστή ως «διαβολοβδομάδα» (Hell Week), λόγω των σκληρών γυμνασίων που περιλαμβάνει.

Το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή, λέγοντας ότι ο 24χρονος υποψήφιος ΟΥΚας Κάιλ Μάλεν, πέθανε σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια μετά από εκπαίδευση. Ενας άλλος υποψήφιος νοσηλεύεται σε «σταθερή κατάσταση» στο Ναυτικό Ιατρικό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο.

US ARMY via Reuters

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο εκπαιδευόμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «αρκετές ώρες αφότου η τάξη τους (Basic Underwater Demolition SEAL - BUD/S) ολοκλήρωσε με επιτυχία την «Εβδομάδα της Κόλασης» - μέρος της πρώτης φάσης στην πορεία αξιολόγησης και επιλογής των Navy SEAL.

Όπως έγινε γνωστό, ούτε ο θανών ούτε ο τραυματίας υποψήφιος προπονούνταν ενεργά την ώρα που παραπονέθηκαν για αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του άνδρα παραμένουν αδιευκρίνιστα και προς το παρόν διερευνώνται.

US ARMY via Reuters

Κατά τη διάρκεια του πενταήμερου εκπαιδευτικού σταδίου της «Hell Week», οι υποψήφιοι των ειδικών δυνάμεων λαμβάνουν μέρος σε έντονες ασκήσεις, ενώ στερούνται σε μεγάλο βαθμό τον ύπνο και τη διατροφή. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, θάνατοι και τραυματισμοί κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης εκπαίδευσης έχουν συμβεί και στο παρελθόν, αν και ο ακριβής αριθμός τους παραμένει ασαφής.

Σύμφωνα με το NBC News έως και 17 Navy SEAL που συμμετείχαν στην «διαβολοβδομάδα» έχουν πεθάνει λόγω εκπαιδευτικών ατυχημάτων τα τελευταία 20 χρόνια. Το ίδιο το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό εκτιμά ότι μόνο ένας στους πέντε υποψήφιους περνά με επιτυχία την εκπαίδευση, από την οποία προκύπτουν μεταξύ 200 και 250 βατραχάνθρωποι κάθε χρόνο.

(με πληροφορίες από RT)