ΗΠΑ: Γιγαντιαίος δίσκος από πάγο σε ποταμό του Μέιν

ΗΠΑ: Γιγαντιαίος δίσκος από πάγο σε ποταμό του Μέιν
ASSOCIATED PRESS

«Πυρετό» εικασιών και θεωριών «πυροδότησε» ένας γιγαντιαίος δίσκος από πάγο που εμφανίστηκε σε ποτάμι που διέρχεται μέσα από τη μικρή πόλη Γουέστμπρουκ στο Μέιν: Επρόκειτο για ζώνη προσγείωσης εξωγήινων, σημάδι επερχόμενης καταστροφής ή κάτι άλλο;

Η Boston Globe έγραψε πως ήταν «σαν κάποιο είδος αρκτικού δισκοπρίονου», και οι κάτοικοι έσπευσαν στις όχθες του ποταμού Πρέσαμπκοτ για να το δουν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, οι δίσκοι πάγου τέτοιου τύπου είναι ένα ασυνήθιστο – μα εντελώς φυσικό- φαινόμενο που λαμβάνει χώρα όταν ένας όγκος λασπωμένου χιονιού παγώνει σε μια δίνη ή όταν ένα κομμάτι πάγου αποσπάται από ένα άλλο και αρχίζει να περιστρέφεται. Όπως περιστρέφεται, χτυπώντας βράχους και νερό, οι άκρες του «ξυρίζονται».

Σύμφωνα με τον Στίβεν Ντάλι, ειδικό του Μηχανικού του στρατού των ΗΠΑ (Cold Regions Research and Engineering Laboratory) σε θέματα «συμπεριφοράς» του πάγου σε ποτάμια, η υπηρεσία του λαμβάνει μία με δύο αναφορές για περιστρεφόμενους δίσκους πάγου κάθε χρόνο – ωστόσο συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλοι (διαμέτρου περίπου 100 μέτρων, επί της προκειμένης).

Όπως και να έχει πάντως, οι πάπιες φαίνονται να το διασκεδάζουν.

Δημοφιλή