Επένδυση 55 εκατ. ευρώ και σε νέα τροχιά το ιστορικό εμφιαλωτήριο στο Λουτράκι

Στρατηγική συνεργασία του ομίλου της PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA.
Επένδυση 55 εκατ. ευρώ και σε νέα τροχιά το ιστορικό εμφιαλωτήριο στο Λουτράκι.
Επένδυση 55 εκατ. ευρώ και σε νέα τροχιά το ιστορικό εμφιαλωτήριο στο Λουτράκι.
Δημήτρης Μπαλής

Η άμεση επαναλειτουργία της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στο Λουτράκι Κορινθίας, με την παραγωγή ενός νέου, μεταλλικιού νερού, είναι το επιστέγασμα της στρατηγικής συνεργασίας της PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA.

Σήμερα, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη, ανακοινώθηκε η μεγάλη επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, η οποία στην πλήρη ανάπτυξή της θα υπερβεί τα 55 εκατ.

Η αγοράστρια εταιρεία, N.U. AQUA, πρόκειται να λειτουργήσει με νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και διαδικασίες, ενώ η PepsiCo Hellas, μέσα από το ισχυρό, πανελλαδικό εμπορικό της δίκτυο, θα διανέμει σε ολόκληρη την επικράτεια το νέο φυσικό μεταλλικό νερό, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της και επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά και ειδικά στον τομέα της εστίασης.

Η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την επιχειρηματικότητα της περιοχής του Λουτρακίου και της Κορίνθου και αναμένεται να δημιουργήσει ευρύτερα νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, όλες οι πλευρές τόνισαν ότι δημιουργούνται οι βάσεις για μία ισχυρή συνεργασία με ακόμη μεγαλύτερες επιχειρηματικές προοπτικές στο άμεσο μέλλον.

Επένδυση 55 εκατ. ευρώ και σε νέα τροχιά το ιστορικό εμφιαλωτήριο στο Λουτράκι
Επένδυση 55 εκατ. ευρώ και σε νέα τροχιά το ιστορικό εμφιαλωτήριο στο Λουτράκι
Δημήτρης Μπαλής

«Η Ελλάδα με τη σημερινή συμφωνία PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA και την επένδυση στη μονάδα του Λουτρακίου, δείχνει για άλλη μια φορά πόσο έχει αλλάξει σελίδα. Από την εποχή που τα εργοστάσια στην Ελλάδα, το ένα μετά το άλλο, έκλειναν, τώρα αυτά που έκλεισαν, το ένα μετά το άλλο, ανοίγουν.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας βοήθησα ενεργά στο να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία και το εργοστάσιο στο Λουτράκι να πάρει μπρος ώστε να έχουμε νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η σημαντική αυτή συνεργασία με την N.U. AQUA, δίνει ιδιαίτερη αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή αλλά και συνολικά στην αγορά του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό για την παρουσία του σήμερα εδώ αλλά και για τη συμβολή του στη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για εμάς στην PepsiCo Hellas πρόκειται για την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου, την επαναλειτουργία ενός ιστορικού εμφιαλωτηρίου, όπου παραγόταν το εμβληματικό φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ Λουτράκι.

Παρά την οικονομική κρίση και τις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η PepsiCo Hellas συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου με πυξίδα την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων όσο και για την αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου διανομής και πωλήσεών της στην αγορά», ανέφερε η γενική διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Δέσποινα Τσαγγάρη, ενώ ο πρόεδρος της N.U. AQUA, Δημήτρης Μπαμπάκος, τόνισε ότι «πρόκειται για μια σημαντική επένδυση και μια εξίσου σημαντική συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα τροφίμων και ποτών, με ισχυρή παρουσία και στη χώρα μας.

Η επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Λουτράκι μέσα από τη συνεργασία της N.U. AQUA και της PepsiCo Hellas θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά θα αποτελέσει και ένα ζωντανό παράδειγμα για ώθηση στην ανάπτυξη, η οποία με σωστά βήματα μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στην δύσκολη αυτή περίοδο, μετά και τις πρωτοφανείς ανατροπές που έφερε η πανδημία».