ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/07/2018 10:52 EEST | Updated 20/07/2018 11:22 EEST

Υπερβολική η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ δηλώνει ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα με «μπαράζ» αναρτήσεων στο twitter

Artyom Geodakyan via Getty Images

Συνεχίζεται η διπλωματική κόντρα μεταξύ Αθήνας - Μόσχας. Αυτή τη φορά με μια  σειρά από αναρτήσεις στο twitter ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, ο κ. Αντρέι Μάσλοβ, δηλώνει απογοητευμένος για τη στάση της Αθήνας, χαρακτηρίζει υπερβολική την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Ζαχάροβα είχε σχολιάσει πως η απέλαση  των ρώσων διπλωματών από την Αθήνα θα έχει συνέπειες.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζει πως ανάλογες ενέργειες δεν μένουν ατιμώρητες και δεν εξαφανίζονται χωρίς ίχνη. Οι έλληνες αξιωματούχοι θα έπρεπε να επικοινωνήσουν με τους ρώσους συνεργάτες τους και να μην προβούν σε επιθετικές κινήσεις που βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη», διευκρίνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Οι αναρτήσεις του Ρώσου πρέσβη έρχονται μόλις λίγες ώρες έπειτα από το μήνυμα στη Ρωσία που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη δράση των διπλωμάτων της στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Ο έλληνας πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς επεσήμαναν πως η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Διευκρίνισαν ωστόσο πως η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με την Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Όπως και να έχει η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται έπειτα και από την ακύρωση της επίσκεψης του ρώσου ΥΠΕΞ στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο, ενώ η Αθήνα αναμένει τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας η οποία δια μέσου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών διεμήνυσε πως θα υπάρξουν  αντίποινα στην απέλαση διπλωματών του από την Αθήνα.

Οι εξελίξεις δεν φαίνονται καθόλου ευοίωνες και αυτό αποδεικνύει η σημερινή στάση του ρώσου πρέσβη στη χώρα μας.

Οι αναρτήσεις στο twitter όπως αυτές έγιναν από τη ρωσική πρεσβεία: