Επιστροφή click away και επαναλειτουργία σχολείων τη Δευτέρα

Τι είπε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, για το άνοιγμα της αγοράς- τι θα ισχύσει για τα σχολεία.
.
.
Eurokinissi

Το click away θα λειτουργήσει ξανά κανονικά τη Δευτέρα, δήλωσε στο Mega ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφερόμενος στο τι θα γίνει με το άνοιγμα της αγοράς.

«Για λίγες ημέρες έχει τεθεί σε αναστολή η λειτουργία του click away. Τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά κανονικά. Τα τρόφιμα και άλλα αγαθά που αλλοιώνονται δεν βρίσκονται σε επιχειρήσεις που έχουν περιορισμούς. Για λίγες ημέρες υπομονή. Το πάγωμα για μια εβδομάδα έγινε γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό χώρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με περισσότερη ασφάλεια. Η αγορά είναι κλειστή. Το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος», είπε ο κ. Σταμπουλίδης.

Όπως πρόσθεσε, στόχος είναι να «επανέλθουμε στο όπως ήμασταν πριν το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Τη Δευτέρα να επέλθουμε σε όσα ήταν σε λειτουργία μέσα στις γιορτές. Εχτές έγινε η συζήτηση για τα σχολεία. Καθημερινά συλλέγουμε δεδομένα, θα δούμε πώς κινείται η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε».

Όπως είπε, το click away απέδωσε, συνεχίζει και υπάρχουν προετοιμασίες για την επόμενη ημέρα με προσοχή: «Το click in shop επί τους ουσίας είναι άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν υπάρχει σενάριο να λειτουργήσει από τη Δευτέρα. Δεν εφαρμόστηκε, είναι το επόμενο βήμα όταν έρθει η ώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις».

Μιλώντας επίσης στο Mega, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, είπε ότι θα συζητηθεί από την επιτροπή εκ νέου, όταν θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των εορτών. Είπε μάλιστα, ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το click away κατά περιοχές.

Επαναλειτουργούν τα σχολεία

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου επαναλειτουργούν, με αυστηρή τήρηση μέτρων και προσαρμογές στη λειτουργία, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα σε δηλώσεις στην ΕΡΤ, είπε ότι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου θα πάνε στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να καταρτίσουν νέο πρόγραμμα καθώς η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά θα γίνει με διαφοροποιημένη ώρα και ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία. Επίσης, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, όπου αυτές υπάρχουν.

Όσον αφορά την προστασία των εκπαιδευτικών, η κ. Γκίκα είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας διαμορφώνει ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Αναφερόμενη στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η κ. Γκίκα είπε ότι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου αρχίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η δια ζώσης επαναλειτουργία τους. Επιπλέον ανέφερε ότι ως τα τέλη της εβδομάδας θα αποστείλουν σχετική ενημέρωση για μείωση της ύλης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ Λυκείου.

Δημοφιλή