ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/06/2020 11:44 EEST

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είναι το Gps Tracker που είχε η δράστις

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι εύκολος και δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για τη χρήση του.

Eurokinissi

Με χαμηλό κόστος που ξεκινά από τα 40 ευρώ και φτάνει τα 200 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει από σχεδόν όλα τα καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη ένα Gps Tracker.

Πρόκειται για μία συσκευή που ήρθε στην επικαιρότητα γιατί χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, από την 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι με στόχο την 33χρονη Ιωάννα Π. στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Η κατηγορούμενη φέρεται να είχε τοποθετήσει «Gps Tracker» στο αυτοκίνητο της 33χρονης Ιωάννας, προκειμένου να την παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο 24ώρες το 24ωρο.

Τι είναι όμως το «Gps Tracker»;

Πρόκειται για ανιχνευτή GpS, το οποίο κοστίζει κατά μέσο όρο 90 ευρώ και πωλείται σε καταστήματα αλλά και σε e-shop. Συνήθως το αγοράζουν γονείς για να γνωρίζουν που βρίσκονται τα παιδιά τους, γονείς για ηλικιωμένους με άνοια ή ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για να εντοπίσουν το όχημά τους σε περίπτωση κλοπής. Φαίνεται, ωστόσο, ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τη συσκευή και για εγκληματικές πράξεις αλλά και για παράνομες παρακολουθήσεις. Κατά καιρούς το έχουν χρησιμοποιήσει συμμορίες που κλέβουν αυτοκίνητα.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι εύκολος και δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για τη χρήση του. Ο χρήστης εισάγει μία κάρτα sim στη συσκευή. Ακολούθως ο χρήστης κάνει μία κλήση στον αριθμό που αντιστοιχεί στην κάρτα που τοποθέτησε στο Gps Tracker, το οποίο αμέσως αρχίζει να στέλνει στο κινητό του χρήστη τις συντεταγμένες όπου βρίσκεται μαζί με ένα λινκ από το Google Map για τον ακριβή εντοπισμό του.

Η μπαταρία του είναι επαναφορτιζόμενη και έχει αυτονομία ακόμα και 30 ημερών. Διαθέτει ακόμα και ειδοποιήσεις για αλλαγή θέσεις, κινητικότητα ή υπερβολική ταχύτητα, απομάκρυνσης από προκαθορισμένη ζώνη.