ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/02/2020 18:40 EET | Updated 24/02/2020 18:45 EET

Επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Πώς η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο

Ο ειδικός φρουρός είχε προσληφθεί πρόσφατα - Τι του είπαν οι κουκουλοφόροι πριν τον τον ξυλοκοπήσουν.

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία αρχείου

Στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά υπηρετούσε εδώ και λίγες εβδομάδες ο ειδικός φρουρός, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο να έχει βγάλει όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ.

Ο ειδικός φρουρός ήταν ανάμεσα στους 1.500 αστυνομικούς που προσελήφθησαν πρόσφατα. Σύμφωνα με συναδέλφους του, οι σκηνές που απεικονίζονται στο βίντεο έπονται του ξυλοδαρμού του. Αρχικά τον περικύκλωσαν και τον χτύπησαν άγνωστοι που κατάλαβαν ότι είναι αστυνομικός και στη συνέχεια ο αστυνομικός τράβηξε όπλο.

Η διμοιρία που βρίσκεται κοντά στην ΑΣΟΕΕ δεν αντιλήφθηκε αμέσως το περιστατικό. Επενέβη με κρότου λάμψης και στη συνέχεια τον απεγκλώβισε. Εάν δεν είχε υπάρξει αυτή η παρέμβαση κανείς δεν ξέρει τι θα είχε επακολουθήσει.

Αναλυτικότερα, ο εκτός υπηρεσίας ειδικός φρουρός στάθμευσε την ιδιωτική του μηχανή απέναντι από την ΑΣΟΕΕ και κατέβηκε για να πάει να πάρει την κοπέλα του. Φορούσε άρβυλα, το παντελόνι που φοράνε οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. και κρατούσε το υπηρεσιακό κράνος της υπηρεσίας του στα χέρια. Οι νεαροί αναγνώρισαν ότι είναι αστυνομικός από το κράνος και τα άρβυλα. Τον τράβηξαν μέσα στο προαύλιο του ιδρύματος και τότε ξεκίνησε να ξεφεύγει η κατάσταση.

Τον περικύκλωσαν, τον ρώτησαν εάν είναι αστυνομικός και λίγο μετά άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο, χωρίς να πυροβολήσει.

Οι νεαροί τον χτυπούσαν για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου αντιληφθεί η πλησιέστερη διμοιρία των ΜΑΤ τι συμβαίνει και επέμβει. Όταν αυτό έγινε οι νεαροί αρχικά αντιστάθηκαν, έγινε χρήση χημικών και μόνο τότε διαλύθηκαν και απεγκλωβίστηκε ο ειδικός φρουρός.

Το πρόσωπό του είναι πρησμένο από τα χτυπήματα, το ίδιο και πολλά μέλη του σώματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί δεν κατάφεραν να του πάρουν το υπηρεσιακό του όπλο.