ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/09/2018 16:39 EEST

Επιτροπή υπό τον Μπόλαρη αναλαμβάνει τα ιστορικά «αγκάθια» στο Σκοπιανό

EUROKINISSI

Η είδηση βγαίνει από μία λακωνική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όπου γίνεται λόγος για τη «Σύσταση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος-πΓΔΜ».

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο Twitter, στον λογαριασμό του υπουργείου, ωστόσο όταν προσέξει κάποιος το περιεχόμενό της αντιλαμβάνεται ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Η συγκεκριμένη επιτροπή αναλαμβάνει τα «ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα», θα είναι 7μελής και θα λειτουργεί υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη.

Ως βουλευτής Σερρών, ο Μάρκος Μπόλαρης έχει καταγράψει το (διακριτό) στίγμα του στο Σκοπιανό, αποφεύγοντας τους επιθετικούς χαρακτηρισμούς για όσους διαδηλώνουν και δηλώνουν ότι μάχονται για το όνομα της Μακεδονίας.

Ωστόσο, το έργο του πλέον γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, αφού η συγκεκριμένη επιτροπή θα κληθεί να γεφυρώσει τις διαφορές αντιλήψεων Αθήνας - Σκοπίων στο πλέον ευαίσθητο πεδίο, που σχετίζεται με την ιστορία της Μακεδονίας, που αποτέλεσε επί δεκαετίες εστία εντάσεων με την γειτονική χώρα...