ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/03/2019 17:04 EET | Updated 15/03/2019 18:30 EET

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Δεν έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης του «Μακεδονία Ξακουστή»

Τι ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ για την υπόθεση του αλεξιπτωτιστή.

Eurokinissi

«Ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου “Μακεδονία Ξακουστή” από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ανακοίνωση αυτή λαμβάνει χώρα εν μέσω του ζητήματος που έχει προκύψει σχετικά με εκπαιδευόμενο καταδρομέα ο οποίος ανάρτησε στο Facebook βίντεο όπου τραγουδούσε το εμβατήριο κατά τη ρίψη με αλεξίπτωτο. Το βίντεο κυκλοφόρησε ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ «ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ.Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων. Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας».

Η απάντηση του καταδρομέα

Σε νέα ανάρτηση στο Facebook, όπου δίνει τη δική του απάντηση για την υπόθεση, προέβη ο καταδρομέας. 

Όπως γράφει, «η εκπαίδευση μου έχει ολοκληρωθεί και μου έχει απονεμηθεί τόσο το πτυχίο όσο και η ακριβή μας Πουλάδα, το σήμα των Αλεξιπτωτιστών. Σέβομαι και τιμώ τις ένοπλες Δυνάμεις, σέβομαι και τιμώ τους αξιωματικούς και εκπαιδευτές μου, σέβομαι και τιμώ όλα όσα προσφέρουν στην πατρίδα την κοινωνία και την κάθε οικογένεια ξεχωριστά, η ύπαρξη και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα σώματα και τα όπλα. Ο σεβασμός αυτός όμως, είναι αποτέλεσμα των αρχών και των αξιών της οικογένειας μου, όλων όσων διδάχτηκα από τους παππούδες μου και τους δασκάλους μου στη γη μου τα Σφακιά». 

Συνεχίζοντας, γράφει πως «αισθάνομαι βαθιά μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου, ότι δεν ατίμωσα τίποτε, δεν ντρόπιασα κανέναν, δεν απειλήθηκε ουδείς, δεν στεναχώρεσα έστω και έναν Έλληνα ένστολο ή μη. Η πράξη μου που τόσο έχει συζητηθεί, αφορούσε όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωση μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσα». 

Καταλήγοντας, λέει πως «αποδέχομαι την όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφαση τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ότι μου αιτηθεί». 

Sponsored Post