ΔΙΕΘΝΕΣ
14/11/2020 20:25 EET

Πορείες από υποστηρικτές του Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Ο ίδιος συνεχίζει να επιδίδεται σε προσπάθειες να ανατρέψει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

ASSOCIATED PRESS

Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ είχαν αρχίσει να μαζεύονται στην Ουάσινγκτον το Σάββατο για μια διαδήλωση προς στήριξη των ατεκμηρίωτων ισχυρισμών του περί νοθείας, καθώς ο ίδιος συνεχίζει περιορισμένων πιθανοτήτων επιτυχίας προσπάθειες νομικού χαρακτήρα για να ανατρέψει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν έχει σημειώσει ελάχιστη πρόοδο στα δικαστήρια με τις αγωγές του και για πρώτη φορά την Παρασκευή φάνηκε να έχει αμφιβολίες για τις προοπτικές του, λέγοντας σε δημοσιογράφους πως «ο χρόνος θα δείξει» ποιος θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο από τις 20 Ιανουαρίου.

Ανά τις ΗΠΑ έχουν λάβει και άλλες διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ από τότε που ο Μπάιντεν κρίθηκε νικητής, ωστόσο ήταν μικρές και εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα περιστατικά.

Στις διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ στην Ουάσινγκτον και άλλες πόλεις θα βρίσκεται ένα συνονθύλευμα υποστηρικτών του προέδρου, μεταξύ των οποίων ακροδεξιοί, μέλη της πολιτοφυλακής «Oath Keepers» και της οργάνωσης «Proud Boys» σε μια δημόσια επίδειξη υποστήριξης προς τις προσπάθειές του να παραμείνει στην εξουσία.

Η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ πέρασε κοντά από κάποιους διαδηλωτές στο κέντρο της Ουάσινγκτον το πρωί του Σαββάτου καθ’οδόν προς το γήπεδο γκολφ του στο Στέρλινγκ της Βιρτζίνα. Υποστηρικτές ανέμιζαν σημαίες φωνάζοντας «ΗΠΑ» και «άλλα τέσσερα χρόνια» καθώς τα αυτοκίνητα περνούσαν από μπροστά. Έξω από το γήπεδο διαδηλωτές κατά του Τραμπ είχαν υψώσει πλακάτ.

Διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις πορείες, επικριτές τους στα social media επιδίωξαν να δημιουργήσουν σύγχυση γεμίζοντας hashtags όπως #MillionMAGAMarch και #MarchforTrump με φωτογραφίες από τηγανίτες. Αριστερές οργανώσεις σχεδίαζαν αντιδιαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον και άλλες πόλεις.

Ο Μπάιντεν εδραίωσε ακόμα περισσότερο τη νίκη του την Παρασκευή καθώς αποτελέσματα από την Edison Research τον έδειχναν να κερδίζει τη Τζώρτζια, δίνοντάς του 306 ψήφους εκλεκτόρων, πολύ περισσότερες από τις 270 που χρειαζόταν για να εκλεγεί πρόεδρος και πάνω από τις 232 του Τραμπ.

(με πληροφορίες από Reuters)

Sponsoed Post